ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα για τους πρατηριούχους της Μαγνησίας

ανάσα-για-τους-πρατηριούχους-της-μαγν-465047

Κίνηση με την έναρξη της τουριστικής περιόδου μετά τη «νηνεμία» του χειμώνα

Αυξητική τάση σημειώνεται στην κατανάλωση υγρών καυσίμων στην έναρξη της τουριστικής σεζόν, με την καλοκαιρινή περίοδο να αποτελεί ανάσα για τους πρατηριούχους της Μαγνησίας.

Μετά την εμφανώς μειωμένη κίνηση της χειμερινής περιόδου που έκλεισε με αρνητικό πρόσημο και πτώση 8% το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, οι επαγγελματίες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην τουριστική σεζόν, που συνεπάγεται μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και αύξηση κατανάλωσης στη βενζίνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επαγγελματιών του κλάδου η μείωση στην τιμή της αμόλυβδης σε ποσοστό 10% περίπου, από 1,67 τον Φεβρουάριο σε 1,60 τον Ιούνιο, συμβάλλει αποφασιστικά στην αύξηση της κατανάλωσης υγρών καυσίμων στη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Από τις αρχές Ιουνίου, μόλις άρχισε η τουριστική περίοδος, είδαμε κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που υπήρχαν και εκδρομείς από άλλες πόλεις, αλλά και τουρισμός» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος των βενζινοπωλών της Μαγνησίας.

Η αύξηση στην κατανάλωση σημειώνεται κατά κανόνα όταν υπάρχουν εκδρομείς και τουρίστες στη Μαγνησία, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών να επισημαίνει ότι αναμένεται ανοδική πορεία στην κατανάλωση υγρών καυσίμων στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, σε αντίθεση με τις ημέρες που οι εκδρομείς επιστρέφουν στη βάση τους.

«Η μόνη μας ελπίδα είναι ο τουρισμός» υπογράμμισε η κ. Κοντοχρήστου, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι η περίοδος που διανύουμε ενισχύει τις προσδοκίες των επαγγελματιών για τόνωση του τζίρου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου