ΤΟΠΙΚΑ

Εφιάλτης τα φορτηγά μέσα από παραλιακούς οικισμούς

εφιάλτης-τα-φορτηγά-μέσα-από-παραλιακ-465143

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων ζητούν κάτοικοι των οικισμών του τμήματος της Ε.Ο. Βόλου – Μικροθηβών

Εφιάλτη αποτελούν για κατοίκους και παραθεριστές παραλιακών οικισμών κατά μήκος της Ε.Ο. Βόλου – Μικροθηβών τα βαρέα οχήματα, που διέρχονται μέσα από κατοικημένες περιοχές προκειμένου να αποφύγουν το κόστος των διοδίων.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κατοίκων Κριθαριάς και Πλακών διαμαρτύρεται για «τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται, τις ζωές που χάνονται, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται».

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, σχεδόν όλα τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων προκειμένου να αποφύγουν τα διόδια ακολουθούν δρομολόγιο μέσα από τους παραλιακούς οικισμούς, όπως της Ν. Αγχιάλου και των Μικροθηβών, που όμως το καλοκαίρι κατακλύζονται από ντόπιους και επισκέπτες για να απολαύσουν τα μπάνια τους.

Σύμφωνα με τον σύλλογο την κατάσταση επιτείνουν τα δημόσια έργα που έχουν ξεκινήσει στη Ν. Αγχίαλο και στα οποία απαιτούνται αδρανή υλικά. «Οι εργολάβοι για να μειώσουν το κόστος μεταφοράς στέλνουν τα φορτηγά τους μέσα από τους οικισμούς προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρεση. Συναντώνται με άλλα βαρέα οχήματα και προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο», καταγγέλλει ο σύλλογος που ζητά αστυνόμευση σε καθημερινή βάση και σύντομα άμεση απαγόρευση της κυκλοφορίας στα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου