ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις ανοικτές εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ Πιλότος

τρεις-ανοικτές-εκδηλώσεις-του-κεθεα-π-465320

“Όλοι θέλουμε να ανήκουμε, να μοιραζόμαστε, να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Δημιουργούμε κοινότητες ενάντια στη μοναξιά, την απομόνωση, τη διάρρηξη των κοινωνικών δεσμών. Σπάμε τις διαχωριστικές γραμμές και τα στερεότυπα που στιγματίζουν τους εξαρτημένους από τη χρήση ουσιών, το αλκοόλ, τον τζόγο, το διαδίκτυο κ.α.”, επισημαίνεται από τους υπεύθυνους του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ.

Η φετινή καμπάνια του ΚΕΘΕΑ με σύνθημα ΣΤΑΣΟΥ ΠΛΑΪ ΜΟΥ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, εστιάζει στη σημασία που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις και τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης ως προστατευτικοί παράγοντες απέναντι στην εξάρτηση και ως καταλύτες για τη θεραπεία και την επανένταξη.

Στο πλαίσιο αυτής της μέρας το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ θα υλοποιήσει στη Μαγνησία τρεις εκδηλώσεις/παρεμβάσεις:

  • την Τετάρτη 26 Ιουνίου, εκδήλωση στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στον Αλμυρό από τις 19:00, σε συνεργασία με το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης. Θα υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης με βίντεο και κουίζ από περίπτερο του προγράμματος, εργαστήρι κατασκευών με πηλό και ψηφιδωτό, θεατρική και μουσική παράσταση από τις ομάδες του ιεραποστολικού κέντρου κ.α.
  • την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 21:30, προβολή ταινίας στην αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης Ιωλκός. Θα προβληθεί η βραβευμένη ως καλύτερη βρετανική ταινία στα Βραβεία Εθνικού Κινηματογράφου του Ηνωμένου Βασιλείου του 2016 «Ένας γάτος που τον έλεγαν Μπομπ» (astreetcatnamedBob), που σκηνοθέτησε ο Roger Spottiswoode, ενώ στελέχη του Προγράμματος θα προλογίσουν και θα συζητήσουν με το κοινό.
  • το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21:30, παράστασηstandupcomedy, στην παραλία του Βόλου πίσω από το Πανεπιστήμιο. Μια βραδιά γέλιου δίπλα στο κύμα, με ελεύθερη είσοδο, με τους Κων/ντίνο Μπούρα Μπαϊμάκο, Πάρι Ρούπο και Ντενίζ Ουρέμ.

Το 2018 το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ συνέχισε να επενδύει συστηματικά στην ευαίσθητη ηλικία των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης στους ίδιους και στις οικογένειές τους ήδη ακόμα και από την πρώιμη, πρωταρχική φάση εμπλοκής με τη χρήση ουσιών, την παραβατικότητα, τα «κωλύματα» με το διαδίκτυο, το αλκοόλ κ.α.

Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των επαγγελματικών ομάδων συνεχίζει να αποτελεί καίριο μέλημα του Προγράμματος, «επενδύοντας» στην ανάπτυξη των δικτύων κοινωνικής υποστήριξης.

Επίσης συνεχίζεται η ανάπτυξη δράσεων και θεσμικών συνεργασιών με την Επιμελητεία Ανηλίκων Βόλου, το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, το ΑΣΚΑ Κασσαβέτειας, το Δήμο Αλμυρού καθώς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους φορείς.

Παράλληλα με το θεραπευτικό και επιστημονικό του έργο το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ συνεχίζει να ασκεί εθελοντικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, διευρύνοντας τη διασύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. Η ανοικτή δανειστική του βιβλιοθήκη, το Στέκι Πολιτισμού «Μεταμορφώσεις» με πληθώρα δράσεων και ομάδων, ο Σύλλογος φίλων, εθελοντών και οικογένειας με αξιοπρόσεκτη παρουσία στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του καθώς και οι σημαντικοί αρωγοί του προγράμματος αποτελούν απτά παραδείγματα.

Οι αποδέκτες των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ το 2018, έφηβοι από 13 ετών, ενήλικες, σημαντικοί άλλοι (οικογένεια, εργασία, σχολείο κ.α.) αυξήθηκαν κατά 25%, φτάνοντας τους 465.

Παράλληλα οι υπηρεσίες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης υπερδιπλασιάσθηκαν και απευθύνθηκαν σε 5.400 άτομα, σε διάφορες περιοχές του νομού και της Θεσσαλίας ευρύτερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου