ΤΟΠΙΚΑ

Χάλκινο μετάλλιο σε μαθήτρια από το Διμήνι σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

χάλκινο-μετάλλιο-σε-μαθήτρια-από-το-δι-465508

Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης του Βόλου εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της δεύτερης και τελικής φάσης «ΥΠΑΤΙΑ» του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού 2019.

Ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και η Βολιώτισσα Ιωάννα Τσολάκη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διμηνίου Αισωνίας, η οποία μάλιστα είναι 3η κατά σειρά επιτυχίας και έτσι θα λάβει το 3ο βραβείο (χάλκινο μετάλλιο).

Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω μαθήτρια φοίτησε φέτος με μεγάλη επιτυχία στην 1η τάξη της χειμερινής Σχολής Αστρονομίας που λειτουργεί η Εταιρεία από το 2011, και προήχθη στη 2η τάξη για το επόμενο έτος.

Ο διαγωνισμός έγινε την περασμένη Κυριακή, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Ματσάγγου), ανάμεσα στους 23 προσελθόντες μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων πέτυχαν οι 17. Μετά το διαγωνισμό η Εταιρεία παρέθεσε πλούσιο μπουφέ προς τους μαθητές και τους γονείς τους, με ποικίλα βολιώτικα εδέσματα, πίτες, αναψυκτικά, παγωτά κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση «ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ» του διαγωνισμού, διενεργήθηκε την Κυριακή 19η Μαΐου μέσω διαδικτύου και πήραν μέρος 76 μαθητές και μαθήτριες. Από αυτούς ξεχώρισαν οι 32 καλύτεροι, οι οποίοι προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της περασμένης Κυριακής.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, στα πλαίσια του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνών Αστρονόμων, που διοργανώνει η Εταιρεία για δεύτερη φορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου