ΤΟΠΙΚΑ

Νύχτα με την απειλή μαχαιριών!

νύχτα-με-την-απειλή-μαχαιριών-434982

Μοναχική γυναίκα ετών 71 είναι το πέμπτο θύμα των ληστών που έχουν προκαλέσει τον τρόμο σε ηλικιωμένα άτομα στο Βόλο το τελευταίο δίμηνο. Οι ληστές των ηλικιωμένων επανεμφανίστηκαν ξημερώματα της Δευτέρας. Αυτή τη φορά «χτύπησαν» στη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου, πάνω από την οδό Πολυμέρη.

Η αμφίεσή τους, η μέθοδος που ακολούθησαν για να αρπάξουν μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα αξίας, ο τρόπος που κινήθηκαν μέσα στο σπίτι της μοναχικής γυναίκας και τα μέσα που χρησιμοποίησαν για να την απειλήσουν είναι γνώριμος πλέον στις τοπικές αστυνομικές αρχές. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των επικίνδυνων ληστών, οι οποίοι επιλέγουν τους επόμενους στόχους τους μακριά από τους προηγούμενους, σε μια προσπάθεια να χαθούν τα ίχνη τους.

Και σε αυτή τη ληστεία η παλιά διώροφη μονοκατοικία της 71χρονης γυναίκας φαίνεται ότι παρακολουθήθηκε από τους δύο δράστες. Είχαν βεβαιωθεί ότι διέμενε μόνη της στο σπίτι πριν ξεδιπλώσουν το πανομοιότυπο με τις προηγούμενες ληστείες σχέδιό τους.

Ο ζωντανός εφιάλτης για την 71χρονη διήρκησε για περίπου 2,5 ώρες! Τόσο παρέμειναν στην κατοικία της απειλώντας την με μαχαίρια και πιστόλια μέχρι να τους υποδείξει όλα τα σημεία που φύλαγε χρήματα και χρυσαφικά.

Γύρω στη 1 μ.μ. οι δύο ληστές πέρασαν την είσοδο της διώροφης κατοικίας του νέου θύματός τους. Δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να εισβάλουν στο εσωτερικό του σπιτιού, καθώς η ηλικιωμένη συνήθιζε να αφήνει ανασφάλιστη την πόρτα, γεγονός που φαίνεται ότι γνώριζαν οι δράστες. Πέρασαν το χέρι τους μέσα από το παραθυράκι της κύριας εισόδου στον κάτω όροφο, τράβηξαν το σύρτη και πέρασαν.

Εκείνη τη στιγμή η 71χρονη έβλεπε τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα. Οι δράστες όρμησαν στην ηλικιωμένη και την ακινητοποίησαν, στρέφοντας απειλητικά εναντίον της πιστόλια και μαχαίρια. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους είχαν καλύψει με μαντήλια, ενώ φορούσαν καπέλα τύπου jokey και γάντια.

Το αίμα της ηλικιωμένης πάγωσε. Έτρεμε στα χέρια των αδίστακτων ληστών, οι οποίοι την ανάγκασαν να τους υποδείξει το σημείο που κρατούσε χρήματα. Τους έδειξε ένα συρτάρι της ντουλάπας από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 250 ευρώ.

Το μαρτύριό της όμως δεν έλαβε τέλος δυστυχώς. Συνεχίστηκε μέχρι τις 3.30 το πρωί περίπου. Τραβώντας την από το ένα δωμάτιο στο άλλο, συνέχιζαν να ζητούν τη «συνεργασία» της για να βρουν επιπλέον χρήματα. Ερεύνησαν όλους τους χώρους των δύο ορόφων και επέστρεψαν στην κρεβατοκάμαρα. Από συρτάρι επίπλου άρπαξαν 3.300 ευρώ και χρυσά κοσμήματα εκτιμούμενης αξίας 5.000 ευρώ.

Με τη μεγάλη «λεία» τους τράπηκαν σε φυγή, αφού προηγουμένως απέκοψαν το καλώδιο της σταθερής τηλεφωνικής συσκευής και αφαίρεσαν το κινητό της τηλέφωνο. «Αν ειδοποιήσεις την αστυνομία θα σε σκοτώσουμε», απείλησαν την 71χρονη και εξαφανίστηκαν.

Μέσα στον τρόμο της η ηλικιωμένη δεν ειδοποίησε την αστυνομία εκείνη την ώρα. Κατάφερε και σύνδεσε την τηλεφωνική συσκευή και τον πρώτο που ειδοποίησε ήταν ο αδερφός της. Εκείνος της ζήτησε να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές, αλλά εκείνη φοβόταν ότι οι ληστές θα κάνουν πράξη την απειλή τους και θα τη σκοτώσουν.

Η αστυνομία ενημερώθηκε στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας, οπότε και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ξεκίνησε εξονυχιστική έρευνα, αναζητώντας κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου