ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για «μαϊμού» πώληση αυτοκινήτου

καταδίκη-για-μαϊμού-πώληση-αυτοκιν-466431

Δεν έχουν τέλος οι απάτες μέσω διαδικτύου. Χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου συζήτησε άλλη μία υπόθεση, η οποία αφορούσε σε ψευδή αγγελία πώλησης αυτοκινήτου.

Το δικαστήριο καταδίκασε 28χρονο κάτοικο Χαλκίδας για απάτη που σημειώθηκε σε βάρος 31χρονου Αλβανού κατοίκου νησιού των Β. Σποράδων.

Επίσης καταδίκασε και τον 33χρονο συνεργό του που έλαβε στον λογαριασμό του τα χρήματα από την υποτιθέμενη μεταβίβαση αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο κατηγορούμενους σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2016 οπότε ο 28χρονος ανάρτησε αγγελία με την οποία ενημέρωνε ότι πουλά ένα αυτοκίνητο μάρκας Citroen Xsara. Βλέποντας την αγγελία ο 31χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 28χρονο και τότε εκείνος του ζήτησε να καταβάλει τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να του στείλει τα έγγραφα μεταβίβασης του αυτοκινήτου.

Πράγματι έτσι συνέβη, όμως στην πορεία ο 31χρονος ούτε έγγραφα μεταβίβασης είδε ούτε αυτοκίνητο.

Προανακριτικά προέκυψε ότι ο λογαριασμός κατάθεσης των χρημάτων ανήκε στον συγκατηγορούμενο του 28χρονου.

Ωστόσο, ο 33χρονος στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς είχε δηλώσει πως είχε δώσει τα στοιχεία του λογαριασμού του στον συγκατηγορούμενό του προκειμένου να τον εξυπηρετήσει καθώς δεν είχε λογαριασμό και περίμενε κάποια χρήματα, ισχυριζόμενος με αυτόν τον τρόπο ότι δεν γνώριζε τίποτα για την απάτη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου