Σε εγκατάλειψη η ακτή Μπαρμπα - Θωμά στην Αγριά

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-20, 15:24:35
Σε εγκατάλειψη η ακτή Μπαρμπα - Θωμά στην Αγριά

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος βρήκε τη βραβευμένη με γαλάζια σημαία ακτή σε εγκατάλειψη 

Εικόνα… εγκατάλειψης στην ακτή Μπαρμπα - Θωμά στην Αγριά. Οι επισκέπτες του Αγίου Πνεύματος, που επέλεξαν τη συγκεκριμένη παραλία για το μπάνιο τους στη θάλασσα, τη βρήκαν σε κακά χάλια.

Η ακτή Μπαρμπα - Θωμά στο Σουτραλί Αγριάς είναι μία από τις 12 βραβευμένες του Δήμου Βόλου και μία από τις 15 της Μαγνησίας, στις οποίες κυματίζει η γαλάζια σημαία.

Ωστόσο, όπως περιγράφει ο πρώην αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος, η όψη της παραλίας μόνο σε βραβευμένη με γαλάζια σημαία δεν παραπέμπει.

Η ξύλινη περίφραξη είναι σπασμένη σε αρκετά σημεία, η παραλία είναι γεμάτη νεροφαγώματα με κίνδυνο για τους λουόμενους, ομπρέλες είναι σπασμένες και τοποθετημένες στην άκρη της περίφραξης, τα παγκάκια επίσης χρειάζονται επισκευή, ενώ σε άθλια κατάσταση είναι και η παιδική χαρά. «Όλα είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Ούτε καν η σημαία δεν είναι στον ιστό», αναφέρει ο Μπάμπης Ζάχος ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να φροντίσουν για τον εξωραϊσμό της παραλίας.

«Σε περίπτωση ελέγχου θα τη χάσουμε τη σημαία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζάχος υπογραμμίζοντας ότι «είναι κρίμα μία όμορφη παραλία την οποία επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες λουόμενοι για τα καλοκαιρινά τους μπάνια να παρουσιάζει τέτοια εικόνα».

Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις στις παραλίες του δήμου καθυστέρησαν μέχρι την πρόσληψη των διμηνιτών εργαζόμενων που ξεκίνησαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα να καθαρίζουν και να εξωραΐζουν τις παραλίες.

Αντίστοιχες διαμαρτυρίες λουόμενων υπήρχαν και για την πλαζ των Αλυκών, όπου έγινε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού της από ξερά χόρτα, φερτές ύλες και σκουπίδια.

Οι εργασίες συνεχίζονται σε όλες τις παραλίες του Δήμου Βόλου από συνεργεία των διευθύνσεων καθαριότητας και πρασίνου και βάσει του προγραμματισμού που υπάρχει.

Στις θέσεις τους βρίσκονται με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου οι ναυαγοσώστες σε όλες τις ακτές που προβλέπεται.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=