ΤΟΠΙΚΑ

Βιωματική επίσκεψη στη σπηλαιοεκκλησία Παναγίας Τρύπας – Γορίτσας

βιωματική-επίσκεψη-στη-σπηλαιοεκκλη-466516

Από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος

Ομάδα τριάντα μαθητών και από τα τρία τμήματα της α’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Βόλου, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Γνωριμία με ένα γεωλογικό και θρησκευτικό μνημείο της περιοχής μας. Σπηλαιοεκκλησία Παναγίας Τρύπας – Γορίτσας», που υλοποιείται στο σχολείο το τρέχον σχολικό έτος πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Παναγία Τρύπα στους πρόποδες της Γορίτσας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος Απόστολο Ζαχαρό και Σοφία Χαρμάνη.

Ενημερώθηκαν για την διαχρονική ιστορική πορεία του σπηλαίου ως χώρου λατρείας από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια μέχρι σήμερα και πληροφορήθηκαν για την παρουσία και άσκησή τους στο σπήλαιο των Αγίων Αναργύρων Ζηναϊδας και Φιλονίλλας καθώς και για το αγίασμα. Σημαντικές ήταν και οι πληροφορίες για τη γεωλογική διάσταση της μικρής αυτής σπηλιάς. Επίσης διανεμήθηκαν στους μαθητές, από τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς, έντυπο ενημερωτικό υλικό και φύλλο εργασίας, για να αποτυπώσουν την εμπειρία τους και τις γνώσεις που αποκόμισαν από τη συγκεκριμένη διδακτική επίσκεψη.

Στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου

Στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τα οποία υλοποιήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου 45 μαθητές και από τις τρεις τάξεις με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολείου Σοφίας Χαρμάνη, Ελένης Κυρίτση και Γεωργίας Καρασμάνογλου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου.

Η θεματολογία των δύο προγραμμάτων αφορά στην «Καλλιέργεια αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων στον σχολικό κήπο. Μια πρόταση συνεκπαίδευσης» και στη «Γνωριμία με ένα γεωλογικό και θρησκευτικό μνημείο της περιοχής μας. Παναγία Τρύπα Γορίτσας».

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του πρώτου προγράμματος είναι η μαθηματικός Σοφία Χαρμάνη και του δευτέρου ο διευθυντής Απόστολος Ζαχαρός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου