ΤΟΠΙΚΑ

Δίωξη και στους γονείς των νεαρών Βολιωτών για τη βία σε 20χρονο

δίωξη-και-στους-γονείς-των-νεαρών-βολι-466717

Εγδυσαν πρώτα τον 20χρονο Βολιώτη, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και στη συνέχεια τον χτύπησαν, ενώ με κοινή απόφασή τους τον βιντεοσκοπούσαν με κινητό τηλέφωνο.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του επεισοδίου βίας μεταξύ νεαρών ατόμων το περασμένο Σάββατο το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου σχημάτισε δικογραφία και κατά των γονιών των δύο νεαρών ηλικίας 18 και 16 ετών, που κατηγορούνται για αρπαγή, παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, απειλή, εξύβριση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, κατηγορία που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα οι γονείς των δύο νεαρών θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις.

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους και φαίνονταν να είναι μετανιωμένοι.

Ζήτησαν «συγγνώμη», ενώ εξέφρασαν τη διάθεση και την πρόθεση να αποκαταστήσουν τον 20χρονο που έβλαψαν με τις ενέργειες και τις πράξεις τους.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο νέοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Οι δύο νέοι πρωταγωνίστησαν σε ένα απίστευτο σκηνικό βίας και ευτυχώς που έγιναν αντιληπτοί από αυτόπτη μάρτυρα που κάλεσε σε βοήθεια την Αστυνομία.

Ολα συνέβησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Οι δύο νέοι άρπαξαν με τη βία τον 20χρονο και τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στα Μελισσάτικα με το αυτοκίνητό τους που ανήκει στον θείο του ενός.

Στη συνέχεια τον εξύβρισαν, τον απείλησαν και του προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες, ενώ τον βιντεοσκοπούσαν με κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή παίρνοντας μαζί τους τον 20χρονο και όταν στη συνέχεια έπεσαν σε μπλόκο των αστυνομικών δεν σταμάτησαν για έλεγχο, αλλά αντίθετα ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν της σύλληψης καταδιωκόμενοι.

Μάλιστα όταν απομακρύνθηκαν αρκετά μακριά και βρίσκονταν πλέον στο κέντρο του Βόλου τηλεφώνησαν οι ίδιοι στο «100» και ειδοποίησαν ότι είχαν πιάσει τον νεαρό, εννοώντας τον 20χρονο, που δήθεν είχε κλέψει το όχημά τους.

Άμεσα αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου μετέβησαν στο σημείο που ήταν οι νέοι και τους προσήγαγαν στο Τμήμα. Όμως, από την περαιτέρω προανάκριση που ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προέκυψε ότι οι νεαροί είχαν καταγγείλει κλοπή ψευδώς. Οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν κάθε λεπτομέρεια της περίεργης υπόθεσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου