ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στον Βόλο κατά της καύσης σκουπιδιών

εκδήλωση-του-κκε-στον-βόλο-κατά-της-καύ-466741

Η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ κατά της καύσης σκουπιδιών στη τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ – LAFARGE, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο χώρο της παραλίας του Βόλου. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής του Κόμματος και o Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Στεργίου. Στην εκδήλωση καταγγέλθηκε ότι, την ίδια στιγμή που πραγματοποιούνταν η εκδήλωση, ακόμη μια καραβιά σκουπίδια ξεφορτώνονταν στο Λιμάνι της ΑΓΕΤ, προερχόμενα από την Ιταλία, με την άδεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει το έγκλημα της καρκινογόνας καύσης σκουπιδιών.

Ο Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι “ο λαός του Βόλου έχει ένα λόγο παραπάνω, ένα ακόμη ασφαλές κριτήριο ψήφου για τις 7 Ιούλη. Γιατί σήμερα στο ερώτημα αν θα συνεχιστεί αυτός ο βάρβαρος αντιλαϊκός δρόμος κρίνεται και με την υπόθεση ΑΓΕΤ – LAFARGE. Και είναι πραγματικά σημαντική η συνεισφορά του ΚΚΕ στην πάλη που αναπτύχθηκε μέχρι σήμερα ενάντια στην καύση σκουπιδιών εδώ στο Βόλο και στην οργάνωση των κινητοποιήσεων και στο ίδιο το περιεχόμενο και τα αιτήματα αυτής της πάλης”.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν στοιχεία και τα αποτελέσματα από την καύση του PET – COKE και των εναλλακτικών καυσίμων. Παρουσιάστηκε επίσης το ιστορικό της υπόθεσης από την οδηγία της Ε.Ε. το 2008, το πώς ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία, η Συμφωνία συνεργασίας ΥΠΕΚΑ – Τσιμεντοβιομηχανιών, η ενσωμάτωση στον ΕΣΔΑ και ΠΕΣΔΑ, μέχρι και την αδειοδότηση από το ΣΥΡΙΖΑ να μεταφέρονται από το λιμάνι χιλιάδες τόνοι SRF/RDF.

Οι ομιλητές απηύθυναν κάλεσμα προς το λαό Βόλου να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις κατά της καύσης, τονίζοντας ότι “μπορεί με μαζικό πολιτικό αγώνα να την σταματήσει”. Κάλεσαν επίσης το λαό του Βόλου να ενισχύσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή έχει μπει στην πρώτη γραμμή της πάλης για να σταματήσει το έγκλημα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου