ΤΟΠΙΚΑ

Καθημερινές επισκέψεις του Ν. Χαυτούρα σε φορείς και υπηρεσίες του Βόλου

καθημερινές-επισκέψεις-του-ν-χαυτούρ-466898

Πραγματοποιεί ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Χαυτούρας

Εντείνει την προεκλογική του εκστρατεία με επισκέψεις σε φορείς και υπηρεσίες του Βόλου ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ, νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας.

Ειδικότερα, επισκέφθηκε το γραφείο της δασάρχη Ελένης Δημητρακοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για θέματα των δασών, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η υπηρεσία.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι η υποστελέχωση και η έλλειψη προσωπικού που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

Η έλλειψη υπαλλήλων είναι τραγική και όλα βασίζονται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των λιγοστών εργαζομένων για την προστασία και τον έλεγχο των δασών. Το βασικότερο πρόβλημα είναι η παράνομη υλοτομία αλλά και το λιγοστό προσωπικό που καλείται να καλύψει μια τεράστια περιοχή πράγμα ανθρωπίνως αδύνατον.

Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε τραγική έλλειψη πιστώσεων.

Για παράδειγμα για την πρόληψη των πυρκαγιών και την πυροπροστασία διατέθηκαν φέτος μόλις 10.000 ευρώ, ένα ποσό πολύ μικρό σε σχέση με τις ανάγκες αλλά και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές.

Στην Εφορία

Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφθηκε την Εφορία του Βόλου όπου μίλησε με τους εργαζόμενους και συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Βόλου Δημήτρη Αποσταλάκο. Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν το ζήτημα του τεχνολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας, ο οποίος θεωρείται απαρχαιωμένος και αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο εκσυγχρονισμός του καθώς η φορολογική διοίκηση είναι βασική προϋπόθεση και αναγκαία συνθήκη για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Επίσκεψη στο ΕΚΒ

Τα θέματα της ανεργίας κυριάρχησαν στην συνάντηση του κ. Χαυτούρα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θ. Παπαδημόπουλο.

Ο Βόλος είναι μια από τις περιοχές της χώρας που χτυπήθηκαν περισσότερο στα χρόνια της κρίσης με ποσοστά ανεργίας κατά πολύ μεγαλύτερα των πανελλαδικών. Ο πρόεδρος του ΕΚΒ και ο κ. Χαυτούρας τόνισαν το πρόβλημα της αποβιομηχάνισης και την ανάγκη να λειτουργήσουν νέες σύγχρονες παραγωγικές μονάδες στον τόπο μέσα από ειδικά κίνητρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την μείωση της φορολογίας.

Με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου

Ο κ. Χαυτούρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστο Στρατηγόπουλο.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε το υποψήφιο βουλευτή για τις θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου για τρία μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον νομικό κόσμο του Βόλου.

Το πρώτο αφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ένα θέμα που παραμένει άλυτο για την πόλη μας. Τα σημερινά Δικαστήρια του Βόλου ως κτίριο δεν επαρκούν για καλύψουν τις ανάγκες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου η τελευταία εξέλιξη είναι η ανάθεση μελέτης για την ολική ανακαίνιση των υπαρχόντων κτιρίων και την ανέγερση νέου κτίσματος πλέον των 1500 τετραγωνικών μέτρων τουλάχιστον για την στέγαση των Δικαστηρίων.

Ένα θέμα επίσης που απασχολεί τους δικηγόρους είναι ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ που επιβαρύνει ιδιαίτερα τους πολίτες και η μείωση του στο 6%.

Ακόμη ο κ. Στρατηγόπουλος έθεσε και το ζήτημα των προγραμμάτων νομικής βοήθειας που απευθύνονται σε πολίτες με εισόδημα κάτω των 5.200 ευρώ, ένα πρόγραμμα που πρέπει να αναμορφωθεί γιατί σήμερα μόνο προβλήματα παράγει για τον νομικό κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου