ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση για τον 14χρονο Βολιώτη μαθητή

κινητοποίηση-για-τον-14χρονο-βολιώτη-μα-467182

Πώς μπορούν να βοηθήσουν όσοι το επιθυμούν – Ολη η κοινωνία στο πλευρό του εφήβου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα διαβιωτικής δυσχέρειας

Τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας δοκίμασε η νέα τραγική ιστορία 14χρονου μαθητή από τον Βόλο, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και την ίδια ώρα καλείται να διαχειριστεί την περιπέτεια υγείας της μητέρας του, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο.

Το δράμα του 14χρονου μαθητή και της 21χρονης αδερφής του, που αναγκάστηκε να αφήσει την εργασία της για να φροντίσει τον αδερφό της για όσο διάστημα η μητέρα τους νοσηλεύεται, κινητοποίησε πλήθος πολιτών και συλλόγων που επικοινωνούσαν χθες από το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια.

Η τραγική κατάσταση με την οποία ήρθε αντιμέτωπη η σχολική κοινότητα έγινε γνωστή μετά τις 15 Ιουνίου, οπότε και η μητέρα του εφήβου εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Χθες οι θεράποντες ιατροί ενημέρωναν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ότι η κατάσταση της υγείας της μητέρας είναι καλύτερη και ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να μπορεί να πηγαίνει για λίγο στο σπίτι της και στη συνέχεια να επιστρέφει στο Νοσοκομείο.

Οπως είναι γνωστό η οικονομική κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Από την 1η Ιουνίου το σπιτικό τους δεν είχε ρεύμα, ενώ οι καθημερινές ανάγκες δύσκολα καλύπτονται.

Ηδη από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας κινήθηκαν οι διαδικασίες και έγινε η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπιτικό των δύο παιδιών, ενώ ενημερώθηκαν τόσο η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, όσο και οι κοινωνικές υπηρεσίες για να παράσχουν βοήθεια στα δύο αδερφάκια.

«Αγκάθι» αποτελεί η αποπληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος και προς αυτή την κατεύθυνση καλούνται όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν.

Η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας ενημερώνει ότι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν χρήματα για την αποπληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούν να κατατεθούν στους κωδικούς λογαριασμών RF67907738000300012364065 και RF08904656440078861017332. Η επιλογή ενός εκ των δύο λογαριασμών μπορεί να γίνει μετά από σχετική επικοινωνία και συνεννόηση με στελέχη της Διεύθυνσης.

Εάν πρόκειται για προσφορά εργασίας και σε κάθε άλλη περίπτωση (δαπάνες ενοικίων, δαπάνες διαβίωσης, προσφορές ειδών), οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν επίσης με στελέχη της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στο τηλέφωνο 2421058791 (κ. Καρέτσο Αχιλλέα) σε ώρες γραφείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου