ΤΟΠΙΚΑ

Γρίφος το μηχανογραφικό

γρίφος-το-μηχανογραφικό-467971

Αυλαία χθες των πανελλαδικών για τα ΓΕΛ – Αύριο τελειώνουν τα ΕΠΑΛ – Από Παρασκευή τα ειδικά μαθήματα

Με το κλείσιμο της αυλαίας των πανελλαδικών εξετάσεων για τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων, οι υποψήφιοι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από τη Μαγνησία στρέφουν το βλέμμα τους στις βαθμολογίες που αναμένεται να ανακοινωθούν τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου αλλά και στον… γρίφο του μηχανογραφικού που θα κληθούν να ξεκινήσουν συμπληρώσουν στα τέλη του μήνα.

Χθες οι πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν με το μάθημα της Βιολογίας γενικής παιδείας και Βιολογίας της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.

Στα 21 εξεταστικά κέντρα του νομού προσήλθαν 367μαθητές σε σύνολο 440 και απουσίασαν 71. Συγκεκριμένα στη Γενική Παιδεία συμμετείχαν 106 μαθητές σε σύνολο 154 και απουσίασαν 46. Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών συμμετείχαν 261 μαθητές σε σύνολο 286 και απουσίασαν 25.

Οι εξετάσεις εξελίχθηκαν απόλυτα ομαλά αν και χρειάστηκαν διευκρινίσεις σε κάποια ζητήματα που δόθηκαν άμεσα στους υποψηφίους.

Αύριο, πέφτει η αυλαία και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα Ναυτικές Μηχανές/ Μηχανές Πλοίου ΙΙ, Υγιεινή, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, Ηλεκτρικές Μηχανές, Ψηφιακά Συστήματα και αύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου στα μαθήματα Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Στοιχεία Ψύξης- Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών/ Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα για τους υποψηφίους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα διαρκέσουν έως και 2 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων ξεκινά με το μάθημα των Αγγλικών, το οποίο οι υποψήφιοι του νομού θα δώσουν στον Βόλο, στις 10 το πρωί.

Ως εξεταστικά κέντρα ορίστηκαν το 1ο και το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Στο 1ο ΓΕΛ Βόλου θα δώσουν εξετάσεις οι υποψήφιοι που προέρχονται από τα λύκεια 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο και 8ο Βόλου, Εσπερινό, Αγριάς, Αργαλαστής, Τρικερίου, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας Σκοπέλου, Αλοννήσου και από το Ιδιωτικό Σχολείο Προμηθέας.

Στο 3ο ΓΕΛ Βόλου θα δώσουν εξετάσεις οι υποψήφιοι που προέρχονται από τα λύκεια 3ο Βόλου, 1ο και 2ο Ν. Ιωνίας, Μουσικό, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Βελεστίνου, Καναλίων, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, 1ο, 2ο και 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ΕΠΑΛ Αγριάς, ΕΠΑΛ Βελεστίνου, ΕΠΑΛ Αλμυρού και ΕΠΑΛ Σκοπέλου.

Παράλληλα με τα ειδικά μαθήματα οι υποψήφιοι θα κληθούν να λύσουν το «σταυρόλεξο» του μηχανογραφικού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η πλατφόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. όπου υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι υποψήφιοι τις επιλογές τους αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Ιουνίου (πιθανότερη ημερομηνία είναι η 24η Ιουνίου).

Οι υποψήφιοι καλούνται με τον κωδικό πρόσβασης που αποκτούν από τα Λύκειά τους να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Πριν τη διαδικασία θα πρέπει να λάβουν γνώση των τμημάτων των ΤΕΙ που έχουν απορροφηθεί από ΑΕΙ αλλά και έχουν μελετήσει τα νέα προγράμματα σπουδών για τα τμήματα που τους ενδιαφέρουν.

Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τα λύκεια της Μαγνησίας θα παραμείνουν ανοιχτά με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί προκειμένου να βοηθήσουν τους υποψηφίους που θα χρειαστούν βοήθεια.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν όσα τμήματα επιθυμούν ακόμη και όλα, από αυτά που περιλαμβάνονται στο ένα πεδίο ή στα δύο πεδία που έχει πρόσβαση από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου