ΤΟΠΙΚΑ

Διπλό χτύπημα της μοίρας για 14χρονο μαθητή του Βόλου

διπλό-χτύπημα-της-μοίρας-για-14χρονο-μαθ-468065

Δεν έχει ούτε τα βασικά να ζήσει και χάνει και τη μητέρα του, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο της πόλης

Το πιο σκληρό πρόσωπο της μοίρας στην τρυφερή ηλικία των 14 μόλις ετών αντικρίζει μαθητής από τον Βόλο. Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μονογονεϊκή οικογένειά του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει ούτε βασικές βιοτικές του ανάγκες, δεν είναι το μοναδικό. Το στήριγμά του στη ζωή, η μητέρα του, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου, δίνοντας μάχη για τη ζωή της. Η μεγαλύτερη αδερφή του, 21 χρόνων, που δούλευε εσώκλειστη σε σπίτι για να στηρίζει οικονομικά τη μητέρα και τον αδερφό της, αναγκάστηκε να σταματήσει από την εργασία της προκειμένου να προσέχει τον 14χρονο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το απίστευτο δράμα του 14χρονου μαθητή γνωστοποιήθηκε στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη από τον πρόεδρο της Ενωσης Γονέων Βόλου Ηλία Κουτσερή.

Η υπόθεση αφορά σε απόφοιτο κεντρικού Γυμνασίου του Βόλου που από το νέο σχολικό έτος ετοιμάζεται να φοιτήσει σε ΕΠΑΛ της πόλης. Θέλει να γίνει καπετάνιος για να μπορέσει να στηρίξει την αδερφή του που βοηθά μέχρι και σήμερα τον ίδιο και τη μητέρα τους η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πλέον η ζωή της κρέμεται από μία κλωστή.

Η τραγική κατάσταση, με την οποία ήρθε αντιμέτωπη η σχολική κοινότητα και είναι ίσως η χειρότερη που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει, έγινε γνωστή μετά τις 15 Ιουνίου, οπότε και η μητέρα του εφήβου εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οπως έγινε γνωστό, ο 14χρονος και η 21χρονη αδερφή του μεγάλωσαν χωρίς πατέρα. Η οικονομική τους κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ηδη από την 1η Ιουνίου τούς έχουν αποσυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ οι καθημερινές ανάγκες δύσκολα καλύπτονται.

Η 21χρονη είχε αναγκαστεί να εργάζεται εσώκλειστη σε σπίτι έξω από τον Βόλο προκειμένου να βοηθά οικονομικά την οικογένειά της. Ζούσε μέσα στο σπίτι που εργαζόταν και έστελνε τα χρήματα στη μητέρα της, χωρίς η ίδια να «σπαταλά» ούτε μερικά ευρώ που χρειαζόταν για τα εισιτήριά της προκειμένου να πηγαίνει πότε – πότε να βλέπει τη μητέρα και τον μικρότερο αδερφό της.

Μόλις όμως η μητέρα της νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο αναγκάστηκε να παρατήσει την εργασία της και να επιστρέψει στο σπίτι για να φροντίζει τον αδερφό της. Μόνο που δεν έχουν ούτε να φάνε και βοήθεια δεν είχαν από πουθενά.

Δοκιμάστηκαν τα αντανακλαστικά της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Η τραγική ιστορία δοκίμασε για μία ακόμη φορά τα αντανακλαστικά της εκπαιδευτικής οικογένειας. Ο κ. Σαβελίδης ενημέρωσε τη διευθύντρια του σχολείου, η οποία ήρθε σε επαφή με τον μαθητή και την αδερφή του. Τα δύο παιδιά ήταν που ζήτησαν να έρθουν σε επαφή με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να τους βοηθήσει.

Το πρώτο που επιχειρήθηκε ήταν η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο νοικιασμένο σπίτι όπου ζουν. Σε συνεννόηση με τοπικά στελέχη της ΔΕΗ έγινε διακανονισμός και το ηλεκτρικό επανασυνδέθηκε την περασμένη Παρασκευή. Για να γίνει αυτό, διοικητικοί υπάλληλοι της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας συγκέντρωσαν το απαιτούμενο ποσό, όπως επίσης και ένα μικρό χρηματικό ποσό για να μπορέσουν τα δύο παιδιά να πάνε να αγοράσουν τρόφιμα.

Ο κ. Σαβελίδης ήρθε επίσης σε επαφή με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος η οποία μέσω των Ιερών Ναών Αγίου Βασιλείου και Αγίου Γερασίμου και του «Εσταυρωμένου», προσέφερε στα παιδιά είδη πρώτης ανάγκης.

Χθες, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας ήρθε σε επαφή και με τις κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να βοηθηθούν ο 14χρονος και η 21χρονη αδερφή του.

Το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί

Το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί όπως επισημαίνει ο κ. Σαβελίδης ο οποίος απευθύνει έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο για να βρεθεί μία θέση εργασίας για την 21χρονη απόφοιτο πληροφορικής από ΕΠΑΛ προκειμένου να μπορεί να εργάζεται τα πρωινά και να εξασφαλίζει τα απαραίτητα και τα απογεύματα να είναι στο σπίτι για να φροντίζει τον αδερφό της.

Εκκληση απευθύνει και σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για τη συγκέντρωση 3.350 ευρώ που απαιτούνται για το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και ενός ποσού ακόμη για να μπορέσουν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού που μένουν τα δύο παιδιά και να μη βρεθούν στον δρόμο.

Ο ίδιος ετοιμάζεται να αποστείλει για τρίτη φορά υπόμνημα προς τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού προκειμένου να θεσμοθετηθεί λύση για τους μαθητές που βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόβλημα διαβιωτικής δυσχέρειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου