ΤΟΠΙΚΑ

Λούλης: «Οι απόψεις μας με τον Δήμαρχο ταυτίζονται απόλυτα»

λούλης-οι-απόψεις-μας-με-τον-δήμαρχο-τ-468391

Νέα ηχηρή παρέμβαση για το θέμα της καύσης σκουπιδιών – «Καμία διάσταση απόψεων με τον δήμαρχο Βόλου, οι απόψεις μας ταυτίζονται πλήρως» λέει

«Εκμεταλλεύτηκαν την υπογραφή μου για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων με τον δήμαρχο Βόλου». Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε χθες ο γνωστός βιομήχανος και πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Βόλου Κώστας Λούλης, μιλώντας στην εκπομπή της TRT «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» και τον Σωτήρη Πολύζο.

Μετά την ηχηρή παρέμβασή του μέσα από τις στήλες του κυριακάτικου ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και το άρθρο του για την καύση σκουπιδιών, που με σαφήνεια επεξηγούσε τις θέσεις του ξεκαθαρίζοντας ότι ουδεμία διάσταση απόψεων υπάρχει με τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, όπως επιχειρήθηκε να εμφανιστεί από μερίδα του Τύπου μετά την υπογραφή του Βολιώτη βιομηχάνου σε κείμενο της επιτροπής πολιτών, ο κ. Λούλης στη χθεσινή του τηλεοπτική εμφάνιση, ξεκαθάρισε πως οι απόψεις των δύο ανδρών ταυτίζονται πλήρως στα ζητήματα που αφορούν στην περιβαλλοντική θωράκιση της πόλης.

«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων με τον δήμαρχο. Αντιθέτως βλέπω ότι οι απόψεις μας ταυτίζονται σε όλα τα θέματα. Όσο ευαισθητοποιημένος είμαι εγώ στα θέματα περιβάλλοντος, άλλο τόσο και πιο πολύ είναι εκείνος», σημείωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Λούλης.

«Προσωπικά έχω ως αρχή, από τη στιγμή που είμαι μέλος μίας ομάδας υπό την ηγεσία κάποιου τον οποίο εμπιστεύομαι και στηρίζω, να είμαι πάντα δίπλα του. Αν για κάποιο θέμα- που δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα μέχρι σήμερα- υπάρχει διάσταση απόψεων, θα προσπαθήσω με τα επιχειρήματά μου να κάνω σαφή τη δική μου θέση. Σε περίπτωση που δεν τον πείσω, δεν είμαι από εκείνους που θα κάνουν αντάρτικο ή θα αυτονομηθώ. Μου είναι αδιανόητα αυτά τα πράγματα. Εφόσον είμαι μέλος μίας ομάδας, θα ψηφίζω ό,τι ψηφίζει ο δήμαρχος και η ομάδα πλειοψηφίας. Και όταν εξαντλήσω τη θητεία μου, αν κάτι δεν μ’ αρέσει, τότε δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος.

Ο Κώστας Λούλης δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει παραμάγαζο. Σε καμία περίπτωση, και αυτό είναι ξεκάθαρο. Είμαι κατηγορηματικός ως προς αυτό», συμπλήρωσε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας πλήρως το πώς θα πολιτευθεί από τον Σεπτέμβριο στα δημοτικά έδρανα και διαψεύδοντας όσους επιχείρησαν να τον εμφανίσουν με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα «απέναντι» στη δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σεβασμός στη στρατηγική που χαράσσει η ομάδα πλειοψηφίας, είναι μία στάση ζωής που τον ακολουθεί από τα νεανικά του χρόνια.

«Άλλοι είναι εκείνοι που ακολουθούν άλλους δρόμους. Εγώ έχω μεγαλώσει με άλλες αρχές. Έτσι έκανα από τότε που ήμουν 20 χρόνων δίπλα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έτσι κάνω και τώρα. Δεν υπήρχε για μένα ζήτημα να λοξοδρομήσω. Άλλοι είναι εκείνοι που αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα», είπε ο κ. Λούλης, επαναλαμβάνοντας πως ακόμη και αν είχε κάποια ένταση σ’ ένα ζήτημα, δεν θα διαφοροποιούνταν ποτέ από τη γραμμή που χαράζει ο δήμαρχος ως επικεφαλής της ομάδας πλειοψηφίας.

Για την καύση σκουπιδιών

Οσον αφορά στο θέμα της καύσης σκουπιδιών, ο κ. Λούλης, όπως και στο άρθρο του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επανέλαβε ότι «σέβεται μεν τις ανησυχίες όσων θέτουν διάφορους προβληματισμούς και έχουν αγνές προθέσεις και όχι απλώς για να δείξουν πως είναι κάποιοι», όπως είπε.

«Όταν με ρώτησαν αν είμαι υπέρ ή κατά της καύσης , τους απάντησα σαφώς και είμαι κατά της καύσης σκουπιδιών, ενθυμούμενος εικόνες με φωτιές σε χωματερές που είδα στην Ανατολική Γερμανία τη δεκαετία του ’60. Δεν είχα ενημερωθεί από κανένα ότι στην ΑΓΕΤ η μονάδα καίει επεξεργασμένα σκουπίδια από το εξωτερικό και ότι μελετάται η κατασκευή μονάδας στον Βόλο», εξήγησε ο κ. Λούλης

«Εγώ υπέγραψα για την καύση σκουπιδιών, όχι για την καύση επεξεργασμένων απορριμμάτων» συνέχισε ο ίδιος και τόνισε: «Όλοι ενδιαφέρονται για την υγεία των παιδιών μας. Κανείς δεν θέλει να ζει σε ένα μολυσμένο περιβάλλον. Αυτό που πρέπει να είναι κυρίαρχο για εμάς είναι να εφαρμόζονται απόλυτα οι οδηγίες και οι σχετικοί κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οφείλουμε να παρακολουθούμε όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις και να ελέγχουμε τη σωστή λειτουργία των εταιρειών. Να δίνουμε «κόκκινες κάρτες» αν αποδειχτεί όμως ότι μολύνουν το περιβάλλον» συνέχισε το συλλογισμό του ο κ. Λούλης.

«Δε γίνεται πλέον να επιτρέπουμε την καύση σκουπιδιών στις χωματερές. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της Ε.Ε. στην οποία συνυπάρχουμε. Αλίμονο αν θα διαφωνούσα με κάτι που εφαρμόζεται με επιτυχία σε πάρα πολλές πολιτισμένες χώρες του κόσμου και μάλιστα με μια τεχνολογία που έχει σαφώς βελτιωθεί σημαντικά, από εκείνη που πρωτογνώρισα ακριβώς πριν μισό αιώνα» κατέληξε στις δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου