ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική της Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου

επίσκεψη-υποψηφίων-βουλευτών-του-κκε-468402

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές Κώστα Στεργίου και Ρούσα Γιώργο ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Αναφορικά με την επίσκεψη αυτή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Στεργίου να κάνει μία αναδρομή στη διακυβέρνηση της χώρας κατά τα προηγούμενα χρόνια, αναδεικνύοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, καθώς επίσης και της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ότι κανένα αστικό κόμμα σήμερα δεν μπορεί να είναι επιλογή για τα λαϊκά στρώμα και ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μονόδρομος για την διεκδίκηση των συμφερόντων τους μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση που θα ακολουθήσει από την επομένη κιόλας των εκλογών.

Ο Γιώργος Ρούσας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα μέτρα και τη βάρβαρη πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, με τον μανδύα του αριστερού κόμματος και στην απογοήτευση που έσπειρε στο λαό. Μίλησε για τους αγώνες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα, τονίζοντας ότι, σήμερα, η ελπίδα του λαού για ανάκτηση των απωλειών βρίσκεται στο δρόμο της διεκδίκησης στον δρόμο του αγώνα και στην οργάνωση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων στα σωματεία τους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τα μέλη του πυροσβεστικού σώματος έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον σώματος για τη μαχητική στάση και δράση του ΚΚΕ και μέσα στη βουλή, και ιδιαίτερα για την ανάδειξη των αιτιών της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το πυροσβεστικό σώμα, για τα συσσωρευμένα προβλήματα, για τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ τόσο για τη βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού, όσο και για τα ιδιαίτερα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών με κυριότερο αυτό της μονιμοποίησης όλων.

Ειδική αναφορά έγινε στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα να αναδείξει το πρόβλημα της πυρασφάλειας, με ειδική έκδοση από την «Σύγχρονη Εποχή», με σχετικές ερωτήσεις στη βουλή, που ειδικά πέρσι έτυχε να προηγηθούν της απίστευτης τραγωδίας στο Μάτι.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν τους πυροσβέστες στις 7 του Ιούλη να μην δώσουν κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Να μην σκορπίσουν την ψήφο τους σε κόμματα μιας χρήσης, κόμματα βαθιά συστημικά, κόμματα αναχώματα – εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, κόμματα «τσόντες» στην αντιλαϊκή διαχείριση, όπως του Βαρουφάκη, το ΜΕΡΑ 25 ή του Βελόπουλου. Να στηρίξουν, να ψηφίσουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ, για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στον λαό και μέσα στη Βουλή, απέναντι στην όποια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου