ΤΟΠΙΚΑ

Προσκοπική… απόβαση σε βραχονησίδα του Παγασητικού

προσκοπική-απόβαση-σε-βραχονησίδα-τ-468492

Σωτήρια παρέμβαση για συντήρηση στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο πάνω σε μια βραχονησίδα στην νότια πλευρά του Σωρού, μετά το Αγκίστρι βρέθηκε για τέταρτη χρονιά την Κυριακή 17 Ιουνίου η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου.

Το συγκεκριμένο εκκλησάκι, κατασκεύασμα των αρχών του 20ου αιώνα από ψαράδες, το έχει «υιοθετήσει» η Ένωση με τις ευλογίες του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου και φροντίζει για την συντήρησή του. Τα τρία προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν πολλές εργασίες συντήρησης από τα «ειδικά» συνεργεία της Ένωσης με σοβατίσματα, ασπρίσματα, διαμόρφωση «σκάλας» για αποεπιβίβαση και πρόσβασης στους βράχους, ένα καινούργιο κεραμοσκεπές καμπαναριό με την καμπάνα του, μια γενική περίφραξη του χώρου και άλλα. Φέτος σειρά είχε η επισκευή των κεραμιδιών της στέγης μαζί με μία ανανέωση των χρωμάτων (άσπρο και μπλε σκούρο, το ανέκαθεν χρώμα των ναυτοπροσκόπων) και των σημαιών – ελληνική, εκκλησιαστική και της Ένωσης του 58ου Συστήματός. Το συνεργείο ήταν εκεί από πολύ πρωί.

Αργότερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του εγχειρήματος, που περιλάμβανε εκκλησιασμό στον Άγιο Στέφανο και στην συνέχεια μετάβαση με την εξάκωπη βάρκα του Συστήματος «Ιάσων», με κυβερνήτη τον αρχηγό Συστήματος Αλέξη Λουλούδη, στο νησάκι. Στην φετινή «απόβαση» συμμετείχε ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος με το ταχύπλοο της Λέσχης, που πολύ βοήθησε στην μεταφορά των ατόμων. Επίσης συμμετείχε και ο εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Στεφάνου π. Δημήτριος Κοτρώτσιος, ο οποίος διάβασε μια ευχή μέσα στο φρεσκοασβεστωμένο και πεντακάθαρο εκκλησάκι. Ενδιαφέρουσα στιγμή για την ιστορία της Ένωσης τα «βαφτίσια» (ένα γερό μπουγέλωμα…) ενός μέλους με το προσκοπικό όνομα «Ορκα».

«Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τον Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Ευχαριστούμε επίσης τον πατέρα Δημήτριο, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχή διενέργεια των συντηρήσεων και της τροφοδοσίας των σωμάτων μας, την γαλλίδα κυρία Μαρία, μόνιμη κάτοικο Αγίου Στεφάνου, που ήταν μαζί μας με την πολύτιμη βάρκα της, την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων καθώς και τους βαθμοφόρους του Συστήματός μας που διέθεσαν την προσκοπική βάρκα και συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια. Να είμαστε γεροί, του χρόνου να το ξανακάνουμε» υπογραμμίζει για την Ενωση Παλαιών Προσκόπων 58ου Σ.Ν/Π Βόλου ο αρχηγός Χαράλαμπος Σκυργιάννης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου