ΤΟΠΙΚΑ

Συγχαίρουν την αστυνομικό που εντόπισε κλέφτη στη Χιλιαδού

συγχαίρουν-την-αστυνομικό-που-εντόπι-469524

Την γυναίκα αστυνομικό που, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ εντόπισε και σε συνεργασία με συναδέλφους της συνέλαβαν άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι ηλικιωμένης στη Χιλιαδού με σκοπό να κλέψει, συγχαίρει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωση της Ενωσης αναφέρονται τα εξής:

“Σε μια σύγχρονη κοινωνία, που τα πάντα έχουν θυσιαστεί στο βωμό της οικονομικής κρίσης και οι ηθικές αρχές και αξίες έχουν διαβρωθεί προς όφελος του προσωπικού συμφέροντος και η οποία ψάχνει εναγωνίως ψευτοήρωες για να αναδυθεί από τα συντρίμμια της, εμφανίζεται ως αντίδοτο η Ελληνική Αστυνομία, που τους προσφέρει απλόχερα, αλλά δυστυχώς δεν τυγχάνουν της αναγνώρισης που πρέπει, μιας και όπως συνέχεια ακούμε, το επάγγελμά μας δεν πουλάει..

Πριν λίγες μέρες λοιπόν την 21:00 ώρα της 14/06/2019 στην περιοχή της Χιλιαδούς, δράστης εισέβαλε σε οικία όπου διέμενε ηλικιωμένη κυρία προσπαθώντας να αποσπάσει χρηματικό ποσό ή οτιδήποτε αξίας. Κατά την διαφυγή του με ποδήλατο, έγινε γνωστό στη γειτονιά από τις φωνές της κόρης της ηλικιωμένης, ότι κάτι είχε συμβεί. Εκείνη τη στιγμή έπεσε πρόσωπο με πρόσωπο με γυναίκα αστυνομικό που επέστρεφε στο σπίτι της από την παιδική χαρά με τα τέσσερα παιδιά της. Χωρίς δεύτερη σκέψη, έδωσε τα παιδιά της στην γειτόνισσα, που γνώριζε χρόνια και προσπάθησε να ακολουθήσει τον δράστη. Μην έχοντας οπτική επαφή με αυτόν, προσπάθησε, ρωτώντας περαστικούς στην περιοχή, αν είδαν το παραμικρό σύμφωνα με την περιγραφή που τους έδινε. Αξιολογώντας τις πληροφορίες κατάφερε να αναγνωρίσει το ποδήλατο του δράστη έξω από την οικία του. Παράλληλα έδινε πληροφορίες στο κέντρο επιχειρήσεων για την κινητοποίηση της ΔΙΑΣ, η οποία κατέφθασε άμεσα και ενεργούσε αναζητήσεις του εν λόγω δράστη στην ευρύτερη περιοχή. Εν συνεχεία κατέφθασε όχημα της Ασφάλειας Βόλου για τα περαιτέρω και με συντονισμένες κινήσεις προέβησαν από κοινού στη σύλληψη του. Όπως αργότερα διαπιστώθηκε είχε απασχολήσει και παλιότερα τις αρχές.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας οφείλει ταπεινά και με ευλάβεια θρησκευτική να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στη σύγχρονη ηρωίδα γυναίκα, πολύτεκνη μητέρα και συνάδελφο, που εμπρός στο καθήκον που την καλούσε, εκτός υπηρεσίας, αφού φρόντισε για την ασφάλεια των παιδιών της, άμεσα κινητοποιήθηκε να μεριμνήσει για την ασφάλεια των συμπολιτών της. Μια σύγχρονη ηρωίδα, που μαζί με τον επίσης αστυνομικό σύζυγό της, δουλεύοντας αντίθετα ωράρια, προκειμένου να μεγαλώσουν τα τέσσερα παιδιά τους, αποτελούν κόσμημα και παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για εμάς τους αστυνομικούς αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Ας ελπίσουμε η πολιτεία επιτέλους μια στιγμή να απονείμει στη συνάδελφο τις τιμές που αρμόζουν στην ηρωική της αυτή πράξη, στην οποία ελάχιστοι άνθρωποι θα προέβαιναν.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του Διοικητή της στο Α.Τ Βορείου Πηλίου: Κανένας δεν περίμενε τη χθεσινή σου πράξη για να σου πει μπράβο. Αυτή απλά αποτελεί ένα επιπρόσθετο λιθαράκι ως επιβεβαίωση στο έργο που έως σήμερα επιτελείς.

ΧΡΥΣΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου