ΤΟΠΙΚΑ

Εβαλε φωτιά κοντά σε δεξαμενή πετρελαίου!

εβαλε-φωτιά-κοντά-σε-δεξαμενή-πετρελα-435330

Από «βόμβα» απειλήθηκε τα ξημερώματα χθες ολόκληρη γειτονιά στην περιοχή της Καλλιθέας. Τρία τέταρτα μετά τα μεσάνυχτα οι πρώτες μικρές εκρήξεις από φωτιά που προκλήθηκε από εμπρησμό σε αποθήκη μονοκατοικίας στην οδό Ψυχάρη 30, τάραξαν τον ύπνο των γύρω κατοικιών.

Από τις πρώτες φλόγες έσκασαν σπρέι βαφής και φιάλες με λάδια για κινητήρα αυτοκινήτων, τα οποία βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από δεξαμενή πετρελαίου ενός τόνου!

Πίσω από τον εμπρησμό ήταν ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας. Ο 50χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις διωκτικές αρχές και είναι σεσημασμένος για υποθέσεις με ναρκωτικά, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Στις 12.45 π.μ. αποπειράθηκε να κάψει το σπίτι του, προκαλώντας τη φωτιά από την ξύλινη αποθήκη που βρίσκεται στην αυλή της μονοκατοικίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την προσπάθειά του να θέσει φωτιά τη μελετούσε δύο ώρες πριν ξεσπάσουν οι πρώτες φλόγες.

Τρεις εκρήξεις, αλλά και πυκνός καπνός που κάλυψε τα γύρω σπίτια, έβγαλε έντρομους τους κατοίκους στους δρόμους. Ο τοίχος της αποθήκης από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά χωρίζει τη διπλανή κατοικία. Πίσω ακριβώς βρίσκεται το παιδικό υπνοδωμάτιο της γειτονικής οικογένειας.

Με το παιδί στην αγκαλιά η μητέρα βγήκε έντρομη έξω. Η αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με μεγάλη δύναμη ήταν άμεση. Η φωτιά περιορίστηκε αμέσως και αποσοβήθηκε ο κίνδυνος επέκτασής της αλλά και νέων εκρήξεων των εύφλεκτων υλικών.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν ελάχιστες, όμως οι γείτονες του 50χρονου έζησαν νύχτα τρόμου. Ο 50χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το Ανακριτικό Τμήμα ανέλαβε το έργο της συλλογής στοιχείων για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος στην προσπάθειά του να κάψει την αποθήκη και το σπίτι του τοποθέτησε σε ένα οικοδομικό καρότσι μια στοίβα ξύλων και εύφλεκτα υλικά, προκαλώντας τη φωτιά.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου