ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού – παγίδα στη Θεσσαλονίκη

ραντεβού-παγίδα-στη-θεσσαλονίκη-435341

Δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη μεγαλεμπόρου ηρωίνης στον Πειραιά ο οποίος προωθούσε μεγάλες ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας πανελλαδικά σε ομοεθνείς του εμπόρους, νέο χτύπημα έδωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε κύκλωμα διακίνησης. Αυτή τη φορά η αστυνομική επιχείρηση στήθηκε στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος πούλησε σε αστυνομικό-«πελάτη» μισό κιλό του λευκού θανάτου.

Μετά από διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες το τελευταίο χρονικό διάστημα με αστυνομικό του Τμήματος, ο 29χρονος πείστηκε ότι επρόκειτο για ενδιαφερόμενο να αγοράσει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Το ραντεβού κλείστηκε προχθές το απόγευμα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Ο νεαρής ηλικίας αλλοδαπός εμφανίστηκε στην ώρα που είχε προκαθοριστεί (6.30 μ.μ.) για τη συναλλαγή. Η «συμφωνία» προέβλεπε την πώληση 445 γραμμαρίων ηρωίνης, που αντιστοιχεί σε 7.500 δόσεις τουλάχιστον, για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.

Η αγοραπωλησία έδωσε το σήμα για την επέμβαση των αστυνομικών που παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις του. Μόλις πήρε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ο 29χρονος συνελήφθη.

Κατά τη σύλληψή του δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση, ενημέρωνε χθες σχετικά με τη θετική έκβαση της νέας επιχείρησης ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου Γιάννης Τόλιας.

Ο Αλβανός υπήκοος είναι παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Είναι μία από τις πολλοστές τους τελευταίους μήνες υποθέσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης που εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Υπολογίζεται ότι από τις αρχές του 2011 οι αστυνομικοί του Τμήματος με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου έχουν βάλει «φρένο» σε περισσότερα από τέσσερα κιλά ηρωίνης, πριν φτάσουν στα στέκια τοξικομανών.

Ενδεικτικά, στις 21/4 εντοπίστηκε καβάτζα με 716 γραμμάρια ηρωίνης σε δασική περιοχή στα Βούναινα Λάρισας. Συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε δικτυώσει την επιχείρησή του σε όλη τη Θεσσαλία και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας πωλούσε σε μικροδιακινητές περισσότερο από ένα κιλό ηρωίνης σε εβδομαδιαία βάση.

Στις 22/5 βρέθηκε μία ακόμη κρυψώνα 8.500 δόσεων ηρωίνης στο Στεφανοβίκειο. Ο 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη διαπιστώθηκε ότι τηρούσε και βιβλία των ημερήσιων πωλήσεων και εσόδων του.

Στις 29/5, σε ραντεβού – παγίδα του ΤΔΝ Βόλου στα Καμίνια Πειραιά συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, μετά την πώληση σε αστυνομικό που υποδύθηκε τον υποψήφιο αγοραστή ποσότητας 751 γραμμαρίων, δηλαδή 11.250 δόσεων. Από τη μεταπώληση της ποσότητας οι μεγαλοδιακινητές υπολογίζεται ότι θα αποκόμιζαν 220.000 ευρώ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου