ΤΟΠΙΚΑ

Σύσταση ΔΕΥΑ στο Νότιο Πήλιο

σύσταση-δευα-στο-νότιο-πήλιο-470538

Πρώτος στόχος του νεοεκλεγέντος δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού

Η σύσταση και η λειτουργία Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης στο Νότιο Πήλιο, μέσα από την οποία θα γίνεται η διαχείριση του νερού και θα χαράσσεται πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι ο πρώτος στόχος του νεοεκλεγέντος δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώνεται για τα ζητήματα του Δήμου πριν την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό έως και σήμερα στον Δήμο δεν λειτουργεί ΔΕΥΑ. Η διαχείριση του νερού ακόμη και η είσπραξη των τελών ύδρευσης, άρδευσης γίνεται από τον Δήμο.

«Στόχος είναι από την πρώτη στιγμή να προχωρήσουμε σε επανεξέταση των τελών που καταβάλλουν οι δημότες στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και της ισονομίας μεταξύ των διαφορετικών περιοχών του Δήμου», σημειώνει ο νέος δήμαρχος.

Στη συνέχεια όπως δηλώνει θα αναθέσει στις υπηρεσίες του Δήμου να καταθέσουν πλήρη μελέτη για τη σκοπιμότητα και τη βιωσιμότητα σύστασης ΔΕΥΑ στο Νότιο Πήλιο.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα ζήτημα κομβικής σημασίας, καθώς μέσα από την επιχείρηση θα μπορέσει να δρομολογηθεί μια σειρά έργων και παρεμβάσεων προς όφελος των πολιτών ώστε να υπάρχει και ανταποδοτικότητα στα τέλη», εξηγεί ο κ. Μιτζικός.

Οπως αναφέρει η επάνδρωση της νέας υπηρεσίας, εφόσον ψηφιστεί η σύστασή της, θα γίνει μέσα από εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού και σε δεύτερο χρόνο ο Δήμος θα αναλάβει την αναμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας προκειμένου να προβλέπονται μόνιμες θέσεις μέσα από προσλήψεις.

«Η σύσταση και λειτουργία ΔΕΥΑ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου είναι απαραίτητη. Για παράδειγμα μέσω της επιχείρησης μπορούν να δρομολογηθούν σημαντικά έργα υποδομών, όπως για παράδειγμα στο ίδιο το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής. Αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλά χωριά είναι το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης.

Πρόκειται για δίκτυο που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες και μάλιστα καταπονημένους από τα χρόνια με επιπτώσεις τόσο στην απρόσκοπτη υδροδότηση, όσο και στην ποιότητα του νερού που απολαμβάνουν οι δημότες», τονίζει ο κ. Μιτζικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου