ΤΟΠΙΚΑ

Επισκέπτες κατακλύζουν το Πήλιο

επισκέπτες-κατακλύζουν-το-πήλιο-470550

Ο εσωτερικός τουρισμός τονώνει την κίνηση σε ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης

Εκατοντάδες επισκέπτες κατακλύζουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το Πήλιο απ’ άκρη σε άκρη. Οι πρώτοι εκδρομείς του τριημέρου άρχισαν να καταφθάνουν από χθες το πρωί στο Βουνό των Κενταύρων, ενώ η κίνηση κορυφώνεται σήμερα για όσους εργάζονταν χθες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη, η κίνηση είναι απρόσμενα καλή. Οι πληρότητες κυμαίνονται στο 80% περίπου και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν και το 90%.

Την τιμητική τους έχουν κατά προτεραιότητα οι παραλιακοί οικισμοί όπως Αη – Γιάννης, Χορευτό, Καλά Νερά, Αφησσος, Μηλίνα, αλλά κίνηση υπάρχει και σε πιο ορεινές περιοχές, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν μια πιο ορεινή «βάση» για τις εκδρομές τους σε διαφορετικές παραλίες κάθε φορά.

Χαρακτηριστικό της ανέλπιστης τουριστικής κίνησης είναι ότι ορισμένοι επιχειρηματίες έτρεξαν την τελευταία στιγμή να ανοίξουν τα καταλύματά τους, που κρατούσαν κλειστά λόγω της περιορισμένης κίνησης του προηγούμενου διαστήματος.

«Οι εκλογές αποτέλεσαν τροχοπέδη για τον τουρισμό. Αυτό το τριήμερο θα είναι για τον κλάδο μία μεγάλη ανάσα για την κάλυψη κάποιων εξόδων και αυτό που ελπίζουμε είναι να κρατηθεί αυτή η κίνηση για το υπόλοιπο διάστημα. Ο Ιούνιος ήταν «νεκρός» μέχρι στιγμής. Τουλάχιστον ας κρατηθεί η κίνηση για το υπόλοιπο του καλοκαιριού», ανέφερε ο κ. Ζαφείρης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η τουριστική κίνηση αφορά κυρίως σε Θεσσαλούς που επισκέπτονται το Πήλιο, αλλά και αρκετούς Αθηναίους και Θεσσαλονικείς, τουρίστες δηλαδή που δεν θα στοχεύσουν στο all inclusive αλλά μαζί με τα ξενοδοχεία θα τονώσουν και την υπόλοιπη τουριστική αγορά, όπως εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ.

Η παραμονή αναμένεται μέχρι και αύριο το απόγευμα, οπότε και μετά θα ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου