Αναπαράσταση αλωνίσματος του σιταριού

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-16, 20:30:28
Αναπαράσταση αλωνίσματος του σιταριού

Από τους φίλους του θεάτρου «Αλώνι» και ομιλία για την αρχαιοελληνική διατροφή

Οπως κάθε χρόνο οι φίλοι του θεάτρου «Αλώνι» με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φίλους από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώνονται για ενημέρωση του καλοκαιρινού προγράμματος. Σε αυτό το κλίμα θα γίνει αναπαράσταση αλωνίσματος του σιταριού, όπως γινόταν από παλιά με τη βοήθεια του τελευταίου εν ζωή ανθρώπου που χρησιμοποιούσε μαζί με τον πατέρα του το αλώνι πριν μετατραπεί σε θέατρο. Θα ακολουθήσει ομιλία για την αρχαιοελληνική διατροφή, καθώς το σιτάρι εξακολουθεί να αποτελεί βασική τροφή του ανθρώπου. Και τέλος, θα απολαύσουν μουσική από αντίγραφα αρχαίων μουσικών οργάνων.

Η γιορτή θα γίνει το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οπως πάντα, η γιορτή πλαισιώνεται από εδέσματα και ποτά, με τη διαφορά ότι φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν με υλικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Ελληνες.

Για το αλώνισμα μιλά ο Αλκης Αγγελίδης. Για τη διατροφή μιλούν οι ερευνήτριες της αρχαιοβοτανικής επιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ Αγγελική Καραθάνου και Χρυσή Πετρίδου. Τα όργανα θα παίξουν οι ειδικοί ερευνητές και μουσικοί Ανδρέας Δημητρέλης και Ηλίας Πατρινός.

Θα μοιραστεί λίστα με υλικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι για τη διατροφή τους προκειμένου όσοι ενδιαφέρονται να τα μαγειρέψουν για την εκδήλωση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=