Αφιέρωμα στα βότανα από το «Ανοιχτό Χωριό»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-16, 11:39:43
Αφιέρωμα στα βότανα από το «Ανοιχτό Χωριό»

Συνεχίζονται για τρίτη χρονιά οι εκδηλώσεις του «Open Village / Ανοιχτό Χωριό: Για τη φύση και την πολιτιστική κληρονομιά» στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου με πλήθος εκδηλώσεων, ύστερα από την επιτυχία που σημείωσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Το «OpenVillage/ Ανοιχτό Χωριό» είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017 από κατοίκους, τοπικούς φορείς και φίλους του Αγίου Λαυρεντίου με στόχο να μπει ένα μικρό λιθαράκι στην τοπική ανάπτυξη, αξιοποιώντας τους τοπικούς πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους.

Κεντρική εκδήλωση στο Open Village είναι η διοργάνωση ξεναγήσεων σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια του χωριού από τους ενοίκους τους και εθελοντές, για ένα Σαββατοκύριακο του χρόνου, προσφέροντας ένα πανόραμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που παρουσιάζει από το απλό λαϊκό σπίτι έως το πλούσιο αρχοντικό, εκκλησιές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, και επιπλέον το δημόσιο χώρο και το φυσικό περιβάλλον. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, video, διαλέξεις, ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακή μουσική, γαστρονομία κ.ά.

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ειδικό αφιέρωμα στα βότανα και τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, τις δυνατότητες καλλιέργειας και μεταποίησης και ειδικά γαστρονομικά μενού. Περιλαμβάνουν ακόμα διαλέξεις και εργαστήρια για το παρόν και το μέλλον των ορεινών παραδοσιακών οικισμών, τεχνικές για την αποκατάσταση παραδοσιακών κατασκευών, θεατρικά δρώμενα και πολλές ακόμα δράσεις.

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, λόγω των βουλευτικών εκλογών, θα πραγματοποιηθούν σε δύο περιόδους. Η πρώτη περίοδος, αφιερωμένη στα φαρμακευτικά βότανα, θα πραγματοποιηθεί 13 - 14 Ιουλίου και η δεύτερη, στην πολιτιστική κληρονομιά 5 - 8 Σεπτεμβρίου.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ και την Κυριακή 14 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=