ΤΟΠΙΚΑ

Με παραδοσιακό μπουγέλο αποχαιρέτησαν το σχολείο

με-παραδοσιακό-μπουγέλο-αποχαιρέτησ-472054

Ολοκληρώθηκαν χθες τα μαθήματα της σχολικής χρονιάς στα δημοτικά σχολεία – Πόλεμος με νερό από τον Αγ. Νικόλαο μέχρι τον Αναυρο

Μία ακόμη σχολική χρονιά έκλεισε με… παραδοσιακό τρόπο χθες στον Βόλο. Οι μαθητές αποχαιρέτησαν το σχολείο με το καθιερωμένο μπουγέλο που έπαιξαν με συμμαθητές τους στα σχολικά προαύλια, στις πλατείες μέχρι και σε κοντινές παραλίες για τους πιο οργανωμένους …

Οι μαθητές του Βόλου πήγαν το πρωί στα σχολεία για να παραλάβουν αντίγραφα των τίτλων προόδου με τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Οι τίτλοι προόδου των αποφοίτων της στ’ τάξης μάλιστα, στάλθηκαν απευθείας στα Γυμνάσια, όπου έχουν κατανεμηθεί οι μαθητές ανάλογα με το σχολείο και τον τόπο κατοικίας τους.

Κανείς δεν έφυγε από τα σχολικά προαύλια με την επίσημη λήξη των σχολικών μαθημάτων. Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, έπεσε… σύρμα για το καθιερωμένο μπουγέλο. Μαθητές που πήγαν σχολείο με σάκους, άρχισαν να βγάζουν από μέσα τα πολεμοφόδια: νεροπίστολα, μπουκάλια και σακούλες και να τρέχουν προς τις σχολικές βρύσες για να γεμίσουν νερό. Κάποιοι μαθητές υπό το φόβο μήπως οι δάσκαλοι κλείσουν την παροχή νερού από τις βρύσες, ήρθαν πιο… οργανωμένοι. Εβγαλαν από τους σάκους τους μεγάλα μπουκάλια γεμάτα νερό και ήταν εκείνοι που άνοιξαν πρώτοι… πυρ κατά συμμαθητών τους, ευχόμενοι με το δικό τους τρόπο «καλό καλοκαίρι».

Στα σχολικά προαύλια ακολούθησε… μάχη. Αρκετοί ήταν οι μαθητές που μετέφεραν τον μπουγελοπόλεμο σε κοντινές πλατείες, όπως αυτή του Αγίου Νικολάου. Αλλοι έδωσαν ραντεβού σε κοντινές παραλίες όπως του Αναύρου, όπου το μπουγέλο ισοδυναμούσε με «πέταγμα» συμμαθητών τους στη θάλασσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου