ΤΟΠΙΚΑ

«Μπορούσε να κερδίσουμε έδρα στη Μαγνησία»

μπορούσε-να-κερδίσουμε-έδρα-στη-μαγν-473261

Δήλωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξη Τύπου

Την εκτίμηση ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να κερδίσει έδρα στο Νομό Μαγνησίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, εξέφρασαν σύσσωμοι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στον Βόλο.

«Στόχος του Κινήματος είναι να αναδειχθούμε ως τρίτη δύναμη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Δουλεύουμε συλλογικά προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε αισιόδοξοι πως θα το πετύχουμε» επισήμανε η Γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Φούλη Τσιώμου, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους βουλευτές που ήταν παρόντες.

Η κ. Τσιώμου έχοντας δίπλα της το μέλος της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούκο και εκ μέρους της Νομαρχιακής Εκλογικής Επιτροπής Αγώνα τους κ.κ. Θανάση Παπαδημόπουλο (πρόεδρος ΕΚΒ), Αλέκο Βούλγαρη (πρώην δήμαρχος Βόλου, τ. βουλευτής) και Γιάννη Καουνά (Γραμματέας της ΔΟ ΚΙΝΑΛ Βόλου), υπογράμμισε επίσης πως η ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, αποτελεί τη μοναδική εγγύηση «για να βγούμε από την κρίση με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και με κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει την πολιτική σταθερότητα, εκφράζει την εθνική υπευθυνότητα, προωθεί τις μεγάλες και αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΝΕ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες, αρχής γενομένης αύριο Σάββατο στην Αργαλαστή στις 20.30 και θα ακολουθήσουν Ζαγορά, Αλμυρός, Βελεστίνο, Νέα Ιωνία και η κεντρική εκδήλωση στον Βόλο την τελευταία εβδομάδα των εκλογών.

Οι τοποθετήσεις των υποψηφίων βουλευτών

Στη συνέντευξη τύπου τοποθετήθηκαν και οι επτά υποψήφιοι βουλευτές που ήταν παρόντες και παρούσες (απουσίαζε η Μαγδαληνή (Μάνια) Μπελτζενίτη από την Σκόπελο) και αναφέρθηκαν στο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών.

Ο Γιάννης Αναστασίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να κερδηθεί η έδρα στο νομό διαβλέποντας πως ο κόσμος εμπιστεύεται το Κίνημα Αλλαγής ως γνήσιο εκφραστή της κεντροαριστεράς και ως το πολιτικό αντίβαρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Συνέχισε δε λέγοντας: «Είχαμε θάρρος και παρά το πολιτικό κόστος είπαμε αλήθεια στον ελληνικό λαό. Σε τοπικό επίπεδο το στίγμα μας πρέπει να είναι καθαρό-συνέχισε ο ίδιος- διότι στο τέλος της διαδρομής θα κάνουμε το ταμείο και θα δούμε αν πράγματι έγινε αυτό. Όλοι θα κριθούμε από τους δημοκρατικούς πολίτες».

«Θεωρώ ότι μπορούμε να είμαστε η τρίτη δύναμη. Όποια πέτρα και να σηκώσεις θα δεις έργα δικά μας αλλά δεν στεκόμαστε στο παρελθόν. Συμβάλλαμε στην σταθερότητα και στην ασφαλή πορεία της χώρας. Υπάρχει η δυνατότητα το ΚΙΝΑΛ να εκλέξει βουλευτή στη Μαγνησία», σημείωσε με τη σειρά του ο Γιάννης Σακκόπουλος.

Στην αδιάλειπτη παρουσία του ίδιου και της οικογένειάς του στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης και στη συνεισφορά που διαχρονικά είχε το ΠΑΣΟΚ και τώρα το Κίνημα Αλλαγής στη χώρα αλλά και στη Μαγνησία στάθηκε στην τοποθέτησή του ο Τρύφων Ε. Πλαστάρας. «Το μήνυμά μας είναι καθαρό στην κοινωνία. Το πρόγραμμα «Ελλάδα» εγγυάται την έξοδο από την κρίση. Εξελίσσεται διαρκώς με τη συνέργεια όλων των φορέων αλλά και των συνδικαλιστών, οι οποίοι μπορεί να λοιδορήθηκαν αλλά έβαλαν πλάτη στα δύσκολα» δήλωσε ο ίδιος και κάλεσε όλους τους πολίτες να «επιστρέψουν» στο Κίνημα Αλλαγής.

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να φέρει την ελπίδα στη χώρα μας Δεν είμαστε η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Έχουμε στρατηγική για την ανάπτυξη και ένα κοινωνικό πρόσωπο που εγγυάται τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Είμαστε η δημοκρατική παράταξη που έφερε την ανάπτυξη στη χώρα μας και είμαι σίγουρος πως οι πολίτες θα αγκαλιάσουν ξανά το Κίνημα Αλλαγής. Μπορεί στο παρελθόν να υπήρχαν παθογένειες αλλά έχουμε κάνει μία καινούργια αρχή. Οι παθογένειες αφορούν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Χαυτούρας.

Στην ανάγκη της ομαδικής δράσης και της συλλογικότητας ώστε να επιστρέψει η έδρα στη Μαγνησία αναφέρθηκε ο Φώτης Χατζηδημητρίου, δηλώνοντας επίσης αισιόδοξος ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι τρίτη δύναμη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Σημείωσε ακόμη ότι «είμαστε η μοναδική παράταξη που πάντα έβαζε πρώτα το εθνικό συμφέρον» και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με δυναμισμό την προσπάθεια.

«Θα παλέψουμε διότι η Μαγνησία έχει δυνατότητες και το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να συμβάλει ώστε ο Νομός να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης» δήλωσε η Ελενα Χριστοδουλιά, σημειώνοντας επίσης πως σε προσωπικό επίπεδο επιθυμεί να προσφέρει στο ψηφοδέλτιο «που απαρτίζεται από αξιόλογους ανθρώπους που έχουν βάλει πλάτη στα δύσκολα», όπως ανέφερε. «Ανταποκρίθηκα με πολύ μεγάλη χαρά στην τιμητική πρόταση που μου έγινε να είμαι υποψήφια. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω το Κίνημα Αλλαγής, διότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει ένα εφικτό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για τη μεσαία τάξη και όχι μόνο» ήταν η δέσμευση της Ελένης Φορτούνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου