ΤΟΠΙΚΑ

Τιμούν τους εθελοντές αιμοδότες

τιμούν-τους-εθελοντές-αιμοδότες-473315

Περισσότεροι από 4.500 στηρίζουν τη δράση του Συλλόγου «Αλληλεγγύη» στη Μαγνησία

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο της σημερινής παγκόσμιας μέρας εθελοντή αιμοδότη, με στόχο την αύξηση των 4.500 μελών και φίλων που στηρίζουν την προσπάθεια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με επίκεντρο την προσπάθεια αύξησης του συνολικού αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών που προσφέρουν αίμα σε σταθερή βάση, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου διοργάνωσαν χθες αιμοδοσία από κοινού στον προαύλειο χώρο από τις Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων, με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την συμμετοχή του συλλόγου εργαζομένων Περιφέρειας και το ΚΔΑΠ ΕΛ-ΛΑ.

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, η κινητή μονάδα αιμοδοσίας θα βρίσκεται στην παραλία Βόλου δίπλα στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Εργαζόμενοι της Περιφέρειας αλλά και πολίτες συμμετείχαν χθες στην εθελοντική αιμοδοσία, με τον πρόεδρο του τοπικού τμήματος Μαγνησίας και Β. Σποράδων και γενικό γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Πέτρο Σκάμπουρα να υπογραμμίζει ότι «το βασικότερο είναι να ενεργοποιήσουμε τους συναδέλφους και άλλους συνανθρώπους να δίνουν αίμα γιατί είναι καλό. Προτρέπουμε τον κόσμο να βγάζει κάρτες εθελοντή αιμοδότη και γενικά βοηθάμε όσο μπορούμε και εμείς από την πλευρά μας στην διαδικασία της αιμοδοσίας» είπε. Το μήνυμα που απευθύνει στην τοπική κοινωνία με αφορμή την σημερινή μέρα είναι ότι «το αίμα που δίνουμε και δεν μας κοστίζει τίποτα, μπορεί να σώσει μια ζωή σε κάποιον που το έχει ανάγκη».

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κόσμου εξέφρασε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας Ιγνάτιος Γελαγώτης, ενώ επισήμανε ότι: «Γιορτάζουν οι εθελοντές αιμοδότες και κάνουμε δράσεις για να τους τιμήσουμε και να τους ευχαριστήσουμε για την προσφορά προς το συνάνθρωπό τους».

Με συμβολικά δώρα ο Σύλλογος «Αλληλεγγύη» δίνει τα εύσημα στους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι «το μήνυμά μας είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, να έρθει κοντά μας, να ρωτήσει για την αιμοδοσία, να τον ενημερώσουμε για την αιμοδοσία, προκειμένου να γίνει αλτρουιστής εθελοντής αιμοδότης και να δίνει αίμα για το συνάνθρωπό του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου