ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία Μ. Μπαλλή με στελέχη και εργαζομένους στον ΟΣΕ στον Βόλο

συνεργασία-μ-μπαλλή-με-στελέχη-και-εργ-473343

Θέματα λειτουργίας του ΟΣΕ στον Βόλο, αλλά και ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ και την ΕΣΤΥ, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Μάκης Μπαλλής, επισκεπτόμενος εχθές το πρωί τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, μαζί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρα Μπένη και Ρούλη Καραγιάννη.

Ο Μάκης Μπαλλής ανέλυσε σε συνάντηση του με τους εργαζόμενους του ΟΣΕ και της ΕΣΤΥ την κυβερνητική πολιτική και τον προγραμματισμό της επόμενης τετραετίας για τη σημασία των σιδηροδρομικών μεταφορών και τον κομβικό τους ρόλο για τον σχεδιασμό των συνδυασμένων μεταφορών στον Βόλο.

Αναφέρθηκε, αναλυτικότερα, στην επέκταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης προς το λιμάνι και το αεροδρόμιο και στην υλοποιούμενη αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, έθεσαν τους προβληματισμούς του ειδικότερα για το μέλλον του εργοστασίου στον Βόλο και του τμήματος συντήρησης του τροχαίου υλικού. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η ενίσχυση του συγκεκριμένου τμήματος θα συμβάλλει στην ισχυροποίηση της θέσης του σιδηροδρόμου στο πλέγμα των μεταφορών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη να διευκρινισθεί το πλαίσιο εργασίας των ατόμων που ασχολούνται στον τομέα καθαριότητας και επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξουν μόνιμες συμβάσεις εργασίας των απασχολούμενων.

Για το θέμα της υπογραφής της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που καθυστερεί τους τελευταίους μήνες ο κ. Μπαλλής δεσμεύτηκε να παρέμβει στο αρμόδιο Υπουργείο καθώς, στην ουσία, η νέα Σ.Σ.Ε. περιλαμβάνει κυρίως θεσμικά αιτήματα.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μπαλλής με την κεντρικό σταθμάρχη κ. Γιώργο Αποστολέρη συζήτησε τα προβλήματα λειτουργίας και αναβάθμισης του έργου του ΟΣΕ στον Βόλο. Επισημάνθηκε η ανάγκη παρεμβάσεων στο κτιριακό συγκρότημα, ενώ έγινε εκτενέστερη συζήτηση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με τα δρομολόγια του τρένου του Πηλίου. Το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη επαρκούς αριθμού μηχανοδηγών, κάτι το οποίο, όμως, θα μπει σε τροχιά οριστικής επίλυσης με την αποφοίτηση των νέων μηχανοδηγών στις αρχές του φθινοπώρου. Μέχρι τότε και επειδή μεσολαβεί το κρίσιμο διάστημα του καλοκαιριού με την αυξημένη τουριστική κίνηση οι ίδιοι εργαζόμενοι του ΟΣΕ (μηχανοδηγοί και προσωπικό), όπως διαβεβαίωσε ο κ. Αποστολέρης, με προσωπική τους εθελοντική προσφορά, όπως επαλειμμένα έχουν κάνει στο παρελθόν, θα διασφαλίσουν την επανάληψη και συνέχιση των δρομολογίων του “Μουντζούρη”.

Όπως τόνισε και ο κ. Μπαλλής, οι ίδιοι εργαζόμενοι του ΟΣΕ αντιλαμβάνονται τόσο τον “Μουντζούρη” ως δικό τους δημιούργημα, όσο και την ανάγκη να διασφαλισθεί η κανονικότητα των δρομολογίων του, καθώς το τρένο του Πηλίου αποτελεί στην ουσία ένα διεθνές Μνημείο Πολιτισμού. Προς το προσωπικό αξίζουν όλες οι ευχαριστίες για την εθελοντική τους προσφορά, κατέληξε ο κ. Μπαλλής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου