ΤΟΠΙΚΑ

Προσγείωση… Αμερικανών στην 111 Πτέρυγα Μάχης Ν. Αγχιάλου

προσγείωση-αμερικανών-στην-111-πτέρυγα-473500

Από Σεπτέμβριο ξεκινούν τα έργα για την ανέγερση της πτέρυγας, που θα φιλοξενήσει πιλότους της Air Force

Σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για την ανέγερση πτέρυγας στις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Προορίζεται για να φιλοξενήσει Αμερικανούς πιλότους, αλλά και διοικητικό προσωπικό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που θα μεταφερθεί στην περιοχή στο πλαίσιο προγραμματισμού κοινών ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Επιπροσθέτως σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου να σταθμεύσουν ιπτάμενα «τάνκερ» της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τα συγκεκριμένα συστήματα δεν φέρουν όπλα, αλλά χρησιμοποιούνται για υποστήριξη (τάνκερ) ή συλλογή πληροφοριών (UAV).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα «ιπτάμενα τάνκερ» θα έρθουν συνοδεία ειδικού εξοπλισμού για τη διαδικασία ανεφοδιασμού αεροσκαφών.

Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και το αεροδρόμιο της Λάρισας φέρεται να συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των περιοχών στις οποίες οι ΗΠΑ επιθυμούν να αναπτύξουν δυνάμεις τους στη βάση της ενίσχυσης της παρουσίας τους στην Ελλάδα

Την ανέγερση της πτέρυγας που θα φιλοξενήσει τους Αμερικανούς στην 111 Πτέρυγα Μάχης έχει αναλάβει μεγάλος κατασκευαστικός όμιλος, ο οποίος έχει ήδη υποβάλει τις σχετικές μελέτες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι οποίες εγκρίθηκαν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αρχές φθινοπώρου θα τοποθετηθούν οι «πρώτες σκαλωσιές», ενώ το έργο έχει χρονοδιάγραμμα περάτωσης σε πολύ σύντομο χρόνο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου δεν επιλέχτηκε τυχαία, καθώς είναι προδιαγραφών ΝΑΤΟ και διαθέτει τρεις από τους μεγαλύτερους διαδρόμους προσγείωσης – απογείωσης σε επίπεδο περιφερειακών αεροδρομίων. Έχει δε τη δυνατότητα στάθμευσης πέντε μεγάλων αεροσκαφών τύπου Μπόινγκ 737 και 80 μικρών αεροσκαφών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου