ΤΟΠΙΚΑ

Εγκλωβισμένος στην Ελλάδα ο Βέλγος «κατάσκοπος» που συνελήφθη στο Πλιασίδι

εγκλωβισμένος-στην-ελλάδα-ο-βέλγος-κ-473917

Δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση

Εγκλωβισμένος στην Ελλάδα επί σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες είναι ο 25χρονος Βέλγος, που συνελήφθη στις 18 του περασμένου Απριλίου στη μονάδα ραντάρ στο Πλιασίδι από σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας για κατασκοπεία.

Ο 25χρονος, ο οποίος είχε τότε δηλώσει ότι είναι φυσιολάτρης και περιηγητής και πως βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των ραντάρ επειδή έχασε τον προσανατολισμό του σε πεζοπορία από τη Μακρινίτσα για το Πουρί, δεν μπορεί να επιστρέψει στη χώρα του επειδή του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση.

Ο νεαρός είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό πλημμελήματος και είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση.

Ομως, πέρασαν δύο μήνες και ακόμη ο 25χρονος βρίσκεται σε αναμονή και αναγκασμένος να παραμένει στη χώρα ενώ πλέον δεν αντέχει άλλο οικονομικά και για αυτό ζητεί να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα υπάρχουν εκτεταμένα δημοσιεύματα στον Τύπο στο Βέλγιο, ενώ η πρεσβεία έχει παρέμβει προς το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ο δικηγόρος του, ο οποίος επισκέφτηκε χθες τα δικαστήρια και υπέβαλε αίτημα άρσης του εν λόγω όρου στην Εισαγγελία Βόλου, δήλωσε ότι ο Βέλγος επισκέφτηκε το Πήλιο προκειμένου να εργαστεί εθελοντικά σε αγροτική μονάδα με τον όρο δωρεάν παροχής στέγης.

Επισήμανε ότι την ημέρα της σύλληψής του βρέθηκε από λάθος στις εγκαταστάσεις των ραντάρ στο Πλιασίδι, καθώς έχασε τον προσανατολισμό του.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ούτως ή άλλως η μονάδα είναι αφύλακτη, ενώ υποστήριξε ότι στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε μία και μόνο φωτογραφία με τη μονάδα ανάμεσα σε άλλες με τοπία η οποία υπάρχει ούτως ή άλλως στο internet αν κανείς την αναζητήσει.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικώς ο 25χρονος είχε κριθεί ύποπτος για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος καθώς δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του και οι αρχές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν κάποιον συγγενή του.

Στην πορεία ωστόσο τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι του αρέσει η φύση και ότι βρίσκεται στο Πήλιο από τον περασμένο Οκτώβριο για να κάνει περιηγήσεις.

Τελικά, ο νεαρός Βέλγος αφέθηκε ελεύθερος και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό πλημμελήματος.

Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του, η φωτογραφική του μηχανή και το κινητό του τηλέφωνο έχουν κατασχεθεί από τις αρχές που τα επεξεργάζονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου