ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων με φόντο τη ΔΕΥΑΜΒ

πόλεμος-ανακοινώσεων-με-φόντο-τη-δε-474463

«Πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει σήμερα μεταξύ του Δήμου Βόλου από την μία πλευρά και της Υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας από την άλλη, με αφορμή επιστολή που τους απέστειλε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, στην οποία εκφράζει “την έκπληξη και την οργή της Δημοτικής Αρχής “για την αβελτηρία και την αδιαφορία -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- που παρά τις περί του αντίθετου διαβεβαιώσεις τους, επέδειξαν τα κυβερνητικά στελέχη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Κώστας Πουλάκης και οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξ. Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, στην προσπάθεια νομοθετικής θωράκισης της ΔΕΥΑΜΒ απο τις ληστρικές επιδρομές της ΕΡΓΗΛ”.

Απάντηση Δήμου Βόλου στην Μ. Χρυσοβελώνη

Απαντώντας, σήμερα, ο Δήμος Βόλου σε χθεσινή ανακοίνωση της κ. Χρυσοβελώνης αναφέρει τα εξής:

“Απάντηση – παρωδία, αντάξια της πολιτικής και κομματικής της παρουσίας, έδωσε η πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επιχειρώντας να απαντήσει στις πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες που της απέδωσε, όπως και στους νεόκοπους συντρόφους της στο ΣΥΡΙΖΑ, για την προκλητικά και απαράδεκτη αδιαφορία τους στο θέμα της προστασίας της ΔΕΥΑΜΒ, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Η πολιτική γυρολόγος και τυχοδιώκτρια που ξεκίνησε από «άνθος» του Καραμανλισμού, έδωσε όρκους υποταγής και υπακοής ως Ανεξάρτητη Ελληνίδα και κατέληξε «αγωνίστρια» για την εγκαθίδρυση του Σοσιαλισμού (!) προκαλεί θυμηδία, αν όχι αηδία, παραδίδουσα μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς, σε ανθρώπους που μάχονται καθημερινά, για την πόλη και τους Βολιώτες, και όχι για την καρέκλα και την ματαιοδοξία τους.

Ας αφήσει λοιπόν τις αερολογίες και τις μπουρδολογίες για τις συνάξεις της νέας κομματικής της παρέας και ας απαντήσει όχι σε μας, αλλά στους πολίτες του Βόλου, ποιες ακριβώς ενέργειες έκανε, αν έκανε, για να προστατεύσει το ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο της πόλης από τους εργολάβους -αρπακτικά. Γιατί εν τη αφελεία της, έστω και αν προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια, στην ανακοίνωση της ομολογεί ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περιήλθε σε γνώση της το αίτημα του Δημάρχου Βόλου. Τουλάχιστον ας μας πει ότι φρόντιζε περί άλλων τακτοποιήσεων, συγγενών τε και φίλων, πριν την απομάκρυνση από τη δοτή (για την ίδια) εξουσία να δείξουμε κατανόηση.

Σε κάθε περίπτωση ας συνειδητοποιήσει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και πολιτικής συναλλαγής, ότι οι πολίτες του Βόλου περίμεναν από αυτή και τους “συντρόφους” της συγκεκριμένα πράγματα υπέρ της τοπικής κοινωνίας και όχι να τους κάνει το ψυχογράφημα του Δημάρχου μας. Τον Αχιλλέα Μπέο ο λαός τον έκρινε μόλις πριν λίγες μέρες, τον τίμησε με μια συντριπτική, πρωτόγνωρη, πλειοψηφία και του ανέθεσε, μεταξύ άλλων, να προστατεύει τα συμφέροντά του από ανίκανους και ανεπαρκείς πολιτικούς, όπως η ίδια. Και αυτό θα κάνει.

Εκείνη ας αρχίσει να μετρά αντίστροφα τις μέρες της οριστικής της συνταξιοδότησης, όπου θα αναπολεί τα μεγαλεία, που έστω και για λίγο εξασφάλισε, προδίδοντας αρχές και αξίες, που κάποτε με θέρμη διακήρυσσε, και πρόσωπα και καταστάσεις, που υστερόβουλα, ως απέδειξε, υπηρέτησε.

Απάντηση της Ν.Ε. και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Αχ. Μπέο

Σε απάντησή τους η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και οι Βουλευτές του Νομού στον Δήμαρχο Βόλου, αναφέρουν τα εξής:

Η πρόσφατη επιστολή του κ. Μπέου με την οποία εγκαλεί την Υφυπουργό Εσωτερικών και τον Γραμματέα του Υπουργείου, καθώς και τους βουλευτές Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ πως δεν φρόντισαν να προωθηθεί μια τροπολογία σχετική με το θέμα των απαιτήσεων της ΕΡΓΗΛ σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, είναι μια ακραία προσπάθεια να βρει έναν επικοινωνιακό τρόπο μετάθεσης των ευθυνών του σε άλλους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η επιστολή αυτή δημοσιοποιήθηκε μετά την διάλυση της Βουλής, δηλαδή σε μια χρονική στιγμή που θα ήταν αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση ή παρέμβαση για αυτό το ζήτημα.

Ο Δήμαρχος του Βόλου είχε καλέσει τους βουλευτές σε σύσκεψη γι΄αυτό το θέμα στις 19 Μαΐου 2018. Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, όπως έκανε και ο συνάδελφος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος. Ο Δήμαρχος περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΥΑΜΒ λέγοντας πως δεν αποκλείει το κλείσιμο της επιχείρησης ως τον καταλληλότερο τρόπο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Διαφωνήσαμε με αυτή την θέση συντασσόμενοι με τις προτάσεις που υποστηρίζει το σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ, πιστεύοντας πως ο ρόλος αυτής της δημοτικής επιχείρησης είναι αναντικατάστατος.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα ο νυν Δήμαρχος δεν ήρθε σε καμία επαφή μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με την ΔΕΥΑΜΒ και τις αξιώσεις της ΕΡΓΗΛ σε βάρος της και το πώς το διαχειρίστηκε.

Θεωρούμε πως για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα πράγματα, με τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία αποδείχτηκε ανίκανη να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο ο Δήμαρχος της πόλης μας να προσπαθεί με τόσο κακότεχνο τρόπο να επηρεάσει το προεκλογικό κλίμα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνήσεων του τα τέσσερα αυτά χρόνια, επί των ημερών των οποίων, ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ χρηματοδοτήθηκαν με πολύ μεγάλα ποσά από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου στην επιστολή του δημάρχου.

Δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε, από όποια θέση μας τοποθετήσει η ετυμηγορία των συμπολιτών μας στις επικείμενες εκλογές της 07/07/2019, στην αναζήτηση λύσεων, μαζί με θεσμικούς παράγοντες της πόλης μας, στην κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ και της διαφύλαξης του δημόσιου αγαθού που είναι το νερό”.

Ανταπάντηση του Δήμου Βόλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανταπαντώντας ο Δήμος Βόλου στην Ν.Ε. και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

“Μετά την ανεκδιήγητη Χρυσοβελώνη, ήρθε η σειρά της «ορθόδοξης» προοδευτικής (τρομάρα τους) πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή των καρτούνς της Νομαρχιακής Επιτροπής και των ανύπαρκτων, για μια ολόκληρη τετραετία, απερχόμενων βουλευτών του, Παπανάτσιου, Μεϊκόπουλο και Μπαλλή, να μας επιβεβαιώσουν για μια ακόμη φορά αυτό που και οι πολίτες του Βόλου γνωρίζουν άριστα, όπως όλοι οι Έλληνες: Ότι οι άνθρωποι έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια!

Αντί να ζητήσουν μια δημόσια συγγνώμη γιατί μας κορόιδευαν, αδιαφορώντας προκλητικά στην έκκληση μας να συνδράμουν με νομοθετικό τρόπο ώστε να θωρακίσουν τη ΔΕΥΑΜΒ από τις ληστρικές επιδρομές των εργολάβων της ΕΡΓΗΛ, την ίδια ώρα που ξεδιάντροπα προέβαιναν σε κάθε είδους ρουσφέτια και διευθετήσεις, μας εγκαλούν ότι δήθεν επιδιώκαμε την διάλυση της ΔΕΥΑΜΒ, επικαλούμενοι μια σύσκεψη που συγκαλέσαμε τον Μάιο του 2018, όπου μεταξύ άλλων εναλλακτικών λύσεων συζητήθηκε και η περίπτωση της εκκαθάρισής της και η ανάληψη της λειτουργίας της από το Δήμο.

Το πόσο σοβαροί και αξιόπιστοι είναι αποδεικνύεται από το έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ, που δημοσιοποιούμε, προς το υπουργείο Εσωτερικών, με κοινοποίηση και στο υπουργείο Οικονομικών, με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2018, αριθμό πρωτοκόλλου 17846 και θέμα τις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζουμε: «…παρακαλούμε όπως διερευνήσετε τη δυνατότητα ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας, στην κατεύθυνση να υπάρξει προστασία των χρηματοδοτήσεων του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» ώστε να επιτελέσουν τη λειτουργία τους ως χρηματοδοτικά εργαλεία για τους ΟΤΑ και τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα, για τα οποία δημιουργήθηκαν».

Προφανώς την περίοδο αυτή, όπως και σε όλο το διάστημα που στο μεταξύ διέρρευσε, στη διάρκεια του οποίου μετ’ επιτάσεως ο πρόεδρος του ΔΣ και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ τους ενοχλούσαν με τηλεφωνικές επικοινωνίες, λαμβάνοντες συνεχείς διαβεβαιώσεις για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος όχι της Δημοτικής Αρχής ή του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, αλλά της ίδιας της τοπικής κοινωνίας, οι θλιβεροί και κατάπτυστοι εκπρόσωποι της Μαγνησίας μάλλον πετούσαν… αετό, παρά ασχολούνταν με τα μείζονα προβλήματα της πόλης.

Όπως εύλογα ο κάθε πολίτης μπορεί να συμπεράνει, με βάση τα αδιάψευστα ντοκουμέντα που παραθέτουμε, μέλημα τους δεν ήταν να προστατεύσουν το τεράστιας σημασίας περιουσιακό στοιχείο της πόλης, τη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά μέσω της καταστροφής της να εκθέσουν τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, προσβλέποντας στην άλωση της εξουσίας εν όψει των εκλογών.

Δυστυχώς γι αυτούς οι πολίτες του Βόλου γνώρισαν και αυτούς και εμάς και η ετυμηγορία τους υπήρξε συντριπτική και καταλυτική. Πλέον, παρά τις νέες υποσχέσεις που δίνουν, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βρουν την τσίπα να ζητήσουν μια δημόσια συγγνώμη και να κρυφτούν στα περίφημα λαγούμια, που η συντρόφισσα τους Κοκκινάκη έσκαβε. Το ψέμα, η πολιτική απάτη και η ξεφτίλα οφείλουν να έχουν όρια ακόμα και γι αυτούς. Και εκεί ακριβώς είναι η διαφορά μας. Εμείς μιλάμε με ειλικρίνεια και αλήθεια και αυτοί με ένα ποτάμι ψεμάτων και δικαιολογιών προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα εξαπατώντας τους πολίτες. (Σημ. σας επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο)”.

Ανταπάντηση Χρυσοβελώνη στον Δήμο Βόλου

Ανταπαντώντας στην ανακοίνωση του δήμου Βόλου το Γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίνας Χρυσοβελώνη αναφέρει τα εξής:

“Διαβάσαμε σήμερα το δελτίο ύβρεων και βίαιου λόγου του κ. Μπέου, εναντίον της Υφυπουργού Εσωτερικών και υποψήφιας βουλευτή του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», κ. Μ. Χρυσοβελώνη.

Τρείς παρατηρήσεις:

1) το δικό μας δελτίο τύπου με ημερομηνία 12|06|19 ανέφερε – με αποδείξεις – πολύ συγκεκριμένα πράγματα για βαριές ευθύνες της δημοτικής αρχής Μπέου στην υπόθεση της «ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ – ΔΕΥΑΜΠΒ» την οποία διαχειρίστηκε μόνος του, με δικές του αποκλειστικά αποφάσεις, τα τελευταία πέντε χρόνια.
Γι’ αυτές τις ευθύνες δεν μας απάντησε τίποτε συγκεκριμένο, μόνο ύβρεις…

2) το δικό μας δελτίο τύπου έγραφε πολύ συγκεκριμένα ΘΕΤΙΚΑ νούμερα (σ.σ.: Γενικό Σύνολο χρηματοδοτήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο υπηρετεί ως Υφυπουργός η Μ. Χρυσοβελώνη, προς τον Δήμο και την ΔΕΥΑ Βόλου: 7.473.193 εκατομμύρια ευρώ κατά την τελευταία χρονιά, Ιούλιος 2018 – Ιούνιος 2019).
Αντίθετα ο κ. Μπέος δεν μας απάντησε αν οι ψευτο-ηρωισμοί του στην υπόθεση ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ θα στοιχήσουν εξαψήφιο ή και επταψήφιο νούμερο σε ευρώ, πλέον των παλαιών χρεών, τα οποία θα πληρώσουν οι πολίτες του Βόλου και οι εργαζόμενες/-οι της ΔΕΥΑΜΠΒ, σε τόκους, δικαστικές δαπάνες, κυρώσεις, εργατοώρες και επισφάλεια εργασίας.

Για όλα αυτά δεν μας απάντησε τίποτε συγκεκριμένο, μόνο ύβρεις…

3) Στην ιστορία της πολιτικής έχουν περάσει πολλοί που με θεάματα αλλά και θεατρινισμούς, εκμεταλλεύτηκαν καιροσκοπικά δύσκολες εποχές και την παροδική «κουλτούρα» των κρίσεων. Μπορεί να ψηφίσθηκαν, ακόμη και να υπερψηφίσθηκαν, έναντι άλλων που καίτοι είχαν ουσιαστική παρουσία, δεν εκλέγονταν. Όμως στο τέλος, πάντοτε απορρίπτονταν θεαματικά και ξεγράφονταν από την μνήμη και την ιστορία ως επιζήμιοι για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Συνεπώς, είναι καλό να μάθει ο κ. Μπέος ότι στην πολιτική, αντίθετα από το «σκοτάδι», τελικά δεν έχει καμία σημασία το «τι έκανες», αλλά το «πως το έκανες».
Ο κ. Μπέος βρίσκεται στην φάση της Άτης (τύφλωση). Ας μην ανησυχεί, η Νέμεσις θα έρθει μαζί με τον «ακριβό λογαριασμό» από την παρουσία του στα κοινά, και από κοντά θα ακολουθεί η Τίσις (τιμωρία), ως συνέπεια των διαρκών Ύβρεων του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου