ΤΟΠΙΚΑ

«Γκάζωσε» προς την κορυφή το «Αξιον Εστί»

γκάζωσε-προς-την-κορυφή-το-αξιον-εσ-474498

Βραβεύτηκε στους Εθνικούς Τελικούς Αγώνες F1 in Schools STEM ChallengeJaguar Primary School Challenge 2019

Την πρώτη της τιμητική διάκριση έλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα F1 «Thunderbolts» του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Αξιον Εστί» στους Εθνικούς Τελικούς Αγώνες F1 που έλαβαν χώρα στο 4ο επίπεδο του The Mall Athens το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 με τη συμμετοχή 20 ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα.

Οι «Thunderbolts» απέσπασαν το Βραβείο «Εμμονής Αντιμετώπισης Αντιξοοτήτων», αλλά και τις θετικές κριτικές της Επιτροπής των Αγώνων και των συμμετεχόντων ομάδων, καθώς επέδειξαν ήθος και ομαδικό πνεύμα τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και καθόλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Η νικήτρια ομάδα απαρτίζεται από τους: Ιωάννη – Χρήστο Παπαδόπουλο (ΣΤ’ Δημοτικού – Αρχηγός), Γεώργιο – Νικόλαο Ρίζο (ΣΤ’ Δημοτικού -Μηχανικός Κατασκευής) και Χαράλαμπο – Τρύφωνα Τένο (Γ’ Δημοτικού – Σχεδιαστής Γραφικών). Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ομάδας είναι η κ. Μαρία – Ειρήνη Κολέντη και ο κ. Παναγιώτης Κοντός, διπλωματούχοι Μηχανικοί Υπολογιστών και μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας STEAM, Ρομποτικής και Formula 4 του «Αξιον Εστί», οι οποίοι, με την πολυετή εμπειρία και τις διακρίσεις τους σε διαγωνισμούς ρομποτικής, παρείχαν στα παιδιά όλα τα απαραίτητα εφόδια και την κατάλληλη καθοδήγηση, ώστε να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, τα παιδιά υποβλήθηκαν σε μια σειρά από δοκιμασίες, όπως είναι ο τεχνικός έλεγχος του F1 μοντέλου, η προφορική παρουσίαση της ομάδας και το τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων, όπου τα παιδιά συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες και εξέπληξαν ευχάριστα τους κριτές με τις τεκμηριωμένες απαντήσεις τους και τη βαθύτερη κατανόηση των γνωστικών αντικειμένων.

«Αυτό το «ταξίδι ταχύτητας» στον κόσμο της F1 και των GrandPrix οδήγησε τους μαθητές στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων, κριτικής σκέψης και ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων και τους έμαθε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πώς να επικοινωνούν μεταξύ τους, να λειτουργούν ως ομάδα και να δουλεύουν στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι «μικροί μας Μηχανικοί» αποκόμισαν εμπειρίες ζωής, αγωνιζόμενοι στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», και έμαθαν να σκέφτονται αφαιρετικά, με μια «out of the box» προσέγγιση και θεώρηση των πραγμάτων, ώστε από δημιουργικά παιδιά του σήμερα να γίνουν καταρτισμένοι ενήλικες του αύριο.

Ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και να δημιουργήσουν το πρώτο δικό τους μονοθέσιο σε πραγματικές διαστάσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Αξιον Εστί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου