ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπλημμυρικά έργα στον Κερασιώτη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

αντιπλημμυρικά-έργα-στον-κερασιώτη-α-474530

Υπογραφή σύμβασης για τη μόνωση της ταράτσας της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» εντάσσεται για χρηματοδότηση το αντιπλημμυρικό έργο της αποκατάστασης του ρέματος Κερασιώτης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Στη σχετική ανακοίνωση προχώρησε χθες η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όπως ενημέρωσε, το έργο είναι προϋπολογισμού 3.400.000 ευρώ και αφορά στην εκτέλεση έργων αποκατάστασης του ρέματος Κερασιώτης με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού της Κερασιάς.

«Υλοποιούμε ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στον Κερασιώτη ποταμό. Είναι ένα έργο ουσίας που συμβάλλει στην αποτελεσματική προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα. Επενδύουμε στην πρόληψη, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύοντας την ασφάλεια τους ενώ παράλληλα προστατεύουμε τις καλλιέργειες και τις περιουσίες του» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στα έργα για την αποκατάσταση του ρέματος Κερασιώτης περιλαμβάνονται εργασίες για την επένδυση της κοίτης και των πρανών με συρματοκιβώτια και την ανακατασκευή των αναβαθμών με συρματοκιβώτια.

Ακόμη, εντάσσονται εργασίες για την τοποθέτηση γεωσυνθετικών υλικών για την αντιδιαβρωτική προστασία του εδάφους, την αποκατάσταση του κατεστραμένου τμήματος του έργου εισόδου του συλλεκτήρα Σ6, την αποκατάσταση τμήματος του αναχώματος και την κατασκευή έργου υπερχείλισης στο ανωτέρω τμήμα.

Στο μεταξύ, υπογράφθηκε μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η προγραμματική σύμβαση για το έργο «Επιδιόρθωση της μόνωσης της ταράτσας του κτιρίου της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου», προϋπολογισμού έξι χιλιάδων ευρώ (6.000,00€).

Η ταράτσα του κτιρίου της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου, επί της οδού Δημητριάδος 182, καλύπτεται σήμερα από παλαιό στεγανωτική μεμβράνη PVC που έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές, ώστε επιβάλλεται η πλήρης αποξήλωση και η αντικατάστασή της με νέα στεγανωτική στρώση, η οποία θα γίνει με ασφαλτόπανα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων κ. Κολυνδρίνη δήλωσε: «Δεδομένου ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία στο Βόλο, αναλάβαμε εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και ως φορέας υλοποίησης του έργου να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε με τις δικές μας Υπηρεσίες στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου».

Η ίδια πρόσθεσε: «Όπου μπορούμε και όπου είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά και νόμιμο, συνδράμουμε με τις Υπηρεσίες μας στην κατεύθυνση πραγματοποίησης έργων. Έχουμε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με φορείς, Συλλόγους και Δήμους, θέλουμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία με όλους, έχοντα πάντα ως γνώμονα το συμφέρον των Υπηρεσιών και των πολιτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου