ΛΑΡΙΣΑ

Ανάπτυξη χειμερινού τουρισμού σε Μαγνησία και Θεσσαλία

ανάπτυξη-χειμερινού-τουρισμού-σε-μαγ-474676

Προτάσεις για την ανάδειξη της «άλλης Ελλάδας» κατέθεσε ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Θεσσαλίας

Την ανάγκη θεσμοθέτησης δράσεων με πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στη Μαγνησία και την ευρύτερη περιοχή προτάσσει ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας Δημήτρης Τριανταφύλλου σε ενημερωτικό έγγραφο που απηύθυνε σε όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Θεσσαλίας υπογραμμίζει τον σημαίνοντα ρόλο των τουριστικών εκθέσεων, ενώ τονίζει την ανάγκη θεσμοθέτησης έκθεσης που θα προβάλλει τις ομορφιές της χειμερινής περιόδου στην Μαγνησία και την ευρύτερη Θεσσαλία, με επίκεντρο τις εναλλακτικές δράσεις που προσφέρονται απλόχερα στο επισκέπτη.

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του ο κ. Τριανταφύλλου προτείνει τη δημιουργία μιας ετήσιας έκθεσης στην περιοχή της Θεσσαλίας με τίτλο «Εκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και καινοτόμων επιχειρήσεων Θεσσαλίας» ή μια διεθνή έκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και καινοτόμων επιχειρήσεων, αντίστοιχα, που να αφορά όλη την Ελλάδα, στα πρότυπα της έκθεσης «Φιλοξένεια» που συγκεντρώνει πλήθος εκθετών και επισκεπτών.

Βασική φιλοσοφία της συγκεκριμένης έκθεσης είναι η ισόρροπη ανάπτυξη και προτείνεται να πραγματοποιείται εναλλάξ, σε κάθε μεγάλη Θεσσαλική πόλη, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, για να προβάλλονται κάθε φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα σε επισκέπτες και εκθέτες να βλέπουν από κοντά τις προσφερόμενες δράσεις.

«Ο σκοπός αυτής της έκθεσης θα είναι η προβολή της περιοχής, στο εσωτερικό και εξωτερικό και η γνωριμία αποκλειστικά των επισκεπτών και τουριστικών πρακτόρων για το τι έχει να παρουσιάσει και να προσφέρει η Θεσσαλία ή η χώρα γενικότερα, για να γίνει γνωρίσουν και την «άλλη Ελλάδα», επισημαίνει.

Οι εκθέτες, μέσω της παραπάνω πρότασης, θα έχουν την δυνατότητα να προβάλουν τα τουριστικά τους καταλύματα, τους εναλλακτικούς τρόπους παραθέρισης σε κάθε περιοχή, ήτοι πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις, θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου, ορειβασία, γαστρονομία κλπ, σε συνδυασμό με τις τοπικές δράσεις και τις νέες τεχνολογικές ιδέες των ιδιωτικών επιχειρήσεων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που αφορούν τον τουρισμό.

Συνοψίζοντας, ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Θεσσαλίας εκτιμά ότι θα προστεθεί ένα ακόμη συν στο πλάνο προβολής, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα και η Θεσσαλία, ειδικότερα, είναι προορισμοί χειμερινού τουρισμού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου