ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Χαυτούρας: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, νοσεί

ν-χαυτούρας-το-εθνικό-σύστημα-υγείας-475492

Επίσκεψη του υποψηφίου βουλευτή Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ στην ΤΟΜΥ Αγριάς

Τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη κατήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής της Μαγνησίας με το Κίνημα Αλλαγής, νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος επισκέφτηκε χθες τη μονάδα ΤΟΜΥ της Αγριάς και μίλησε με το προσωπικό και τους ασθενείς.

Ο γιατρός διαπίστωσε και πάλι από κοντά την υποστελέχωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, καθώς λείπουν οι μόνιμοι γιατροί και το πρόβλημα δεν λύνεται με σποραδικές αποσπάσεις προσωπικού. Η συγκριμένη Μονάδα στην Αγριά Βόλου δεν έχει παιδίατρο, δεν έχει χειρουργό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η περίθαλψη των πολιτών με μια μετακίνηση γιατρού από Κέντρο Υγείας μια φορά την εβδομάδα. Ο υποψήφιος βουλευτής που γνωρίζει καλά τον χώρο της Υγείας, καθώς ζει και εργάζεται καθημερινά ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Νοσοκομείο του Βόλου ζήτησε τη γενναία στελέχωση των υπηρεσιών, ενώ τόνισε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με την εναλλαγή των ονομάτων και των τίτλων των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Ο κ. Χαυτούρας ανέφερε επίσης πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ίδρυσε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ, σήμερα επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ νοσεί βαριά από την υποστελέχωση και την έλλειψη μέσων. Ανάλογα προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεων διαπίστωσε ο Νίκος Χαυτούρας και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία του πρώην ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ στον Βόλο, τόσο στις διοικητικές όσο και στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου