Βράβευση των αστυνομικών που έσωσαν 13χρονη από αυτοκτονία

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-13, 11:45:40
Βράβευση των αστυνομικών που έσωσαν 13χρονη από αυτοκτονία

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας

Επέδειξαν ψυχραιμία και με μεθοδευμένες ενέργειες κατάφεραν να σώσουν 13χρονη Βολιώτισσα από βέβαιο θάνατο, όταν εκείνη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από πεζογέφυρα. Στη βράβευση των τριών αρχιφυλάκων της ομάδας ΔΙΑΣ, που στις 14 του περασμένου Απριλίου στη 1 το μεσημέρι στην περιφερειακή οδό στο ύψος της Αγίας Παρασκευής έφτιαξαν με τα χέρια τους πλέγμα προστασίας και έσωσαν νεαρή Βολιώτισσα που έπεφτε στο κενό, προχωρεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Πρόκειται για τους Αποστόλη Κουσιαλάκη, Αχιλλέα Καραμποτάκη και Μάρκο Μάκαρη.

Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο αστυνομικό μέγαρο η Διεύθυνση Αστυνομίας θα τους απονείμει βραβεία, ενώ θα τιμήσει και τον πατέρα της κοπέλας, που σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πράξη γενναιότητας των αστυνομικών προέβη σε δωρεά υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι η πράξη ηρωισμού των τριών αστυνομικών, που μετατράπηκαν σε φύλακες άγγελοι της 13χρονης, είχε συγκινήσει το πανελλήνιο.

Ολα συνέβησαν γύρω στις 12 το μεσημέρι. Οι τρεις αρχιφύλακες σταμάτησαν στο ύψος του περιφερειακού στην Αγία Παρασκευή για να ελέγξουν αυτοκίνητο που κινούνταν ύποπτα. Οι κραυγές απόγνωσης μίας γυναίκας, που ζητούσε βοήθεια σήμαναν συναγερμό.

Εντρομη τους ενημέρωσε ότι ένα νεαρό κορίτσι ανέβηκε στην πεζογέφυρα και απειλεί να αυτοκτονήσει. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο. Στη θέα του κοριτσιού που κρεμόταν από τη γέφυρα όλοι πάγωσαν.

Οι αστυνομικοί δίχως να χάσουν την ψυχραιμία τους άρχισαν να συνομιλούν με το κορίτσι, για να του αποσπάσουν την προσοχή και να το πείσουν να μην προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα, όμως εκείνο ήταν αμετάπειστο.

Οι τρεις αρχιφύλακες, βλέποντας πως η κατάσταση είναι δύσκολα διαχειρίσιμη, αποφάσισαν να κατέβουν κάτω από τη γέφυρα, προκειμένου να είναι έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί.

Πράγματι γύρω στη 1 το μεσημέρι το ανήλικο κορίτσι άφησε τα χέρια του ελεύθερα από την πεζογέφυρα στην οποία κρατιόταν και πήδηξε στο κενό, κάνοντας πράξη την απειλή του. Τότε οι τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κινήθηκαν αστραπιαία και δημιούργησαν ένα «δίχτυ προστασίας» και ευτυχώς το κορίτσι προσγειώθηκε στην αγκαλιά του ενός.

Η ανήλικη κοπέλα μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο Αχιλλοπούλειο διακομίστηκαν για καθαρά προληπτικούς λόγους και οι τρεις αστυνομικοί.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=