ΤΟΠΙΚΑ

Δημήτρης Μπουραντάς από το Βόλο: Η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική

δημήτρης-μπουραντάς-από-το-βόλο-η-χώρα-475724

Καμπανάκι από το διακεκριμένο επιστήμονα για την πορεία της οικονομίας

Στην ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής, σε μια χώρα που μετρά 500.000 οικονομικούς μετανάστες την τελευταία δεκαετία, οι οποίοι ισοδυναμούν με το 15% του ενεργού πληθυσμού, επικεντρώθηκε ο λόγος του διακεκριμένου καθηγητή Management Δημήτρη Μπουραντά, ο οποίος μίλησε προχθές στο Βόλο σε ενημερωτική ημερίδα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως παρότι είναι γνωστό τι χρειάζεται η οικονομία για να ορθοποδήσει, δεν αναλαμβάνονται οι σχετικές πρωτοβουλίες και κατέθεσε τις δικές του απόψεις για την πορεία της οικονομίας. Ο πρύτανης του New York College και πρώην καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο περιθώριο της προχθεσινής εκδήλωσης με θέμα «Ηγεσία αλλαγών σε δύσκολους καιρούς» μίλησε στους εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ για την οικονομική κατάσταση της χώρας, επισημαίνοντας ότι «όλοι ξέρουμε πως θέλουμε ένα καλό επιχειρηματικό κλίμα, διότι χωρίς επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει παραγωγή, χωρίς ανταγωνιστικότητα δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σχετικά με το πλαίσιο των πρωτοβουλιών που απαιτούνται για να τονωθεί η οικονομία της χώρας, ανέφερε ότι «γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί η οικονομία μας. Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική με εθνικούς στόχους, που να αφορά στην υγιή επιχειρηματικότητα κι από κει και πέρα χρειαζόμαστε κλαδικές στρατηγικές» είπε.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η χώρα χρειάζεται επί της ουσίας «αποτελεσματικούς, αποδοτικούς και διαφορετικούς θεσμούς, ικανούς ανθρώπους και μείωση της γραφειοκρατίας». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους νέους, την ανάγκη υποστήριξής τους για να ενταχθούν στον αγροτοδιατροφικό τομέα σε μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ σημείωσε ότι «δεν πάσχουμε σε επίπεδο γνώσεων, πάσχουμε στην εφαρμογή τους».

Κλείνοντας σημείωσε: «Οπως το μάνατζμεντ μιας εταιρείας έχει την ευθύνη να εφαρμόσει στρατηγικές για την οργάνωσή της, έτσι και η κυβέρνηση καλείται να πράξει ανάλογα». Την ενημερωτική ημερίδα διοργάνωσαν στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας (ΣΦΕΕΜ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ) και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη του Τμήματος Enterprise Europe Network του ΣΒΘΚΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου