ΤΟΠΙΚΑ

Μοιράστηκαν «αναμνήσεις» 49 χρόνων

μοιράστηκαν-αναμνήσεις-49-χρόνων-475739

Ρίγη συγκίνησης στη συγκέντρωση αποφοίτων ‘70 του 2ου εξαταξίου Γυμνασίου Βόλου

Τριήμερο γεμάτο χαμόγελα, αναμνήσεις και νοσταλγία μοιράστηκαν οι συμμαθητές του εξαταξίου 2ου Γυμνασίου Βόλου, που αποφοίτησαν το 1970 και συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουνίου.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά την αποφοίτηση των παλιών συμμαθητών. Η συμμετοχή άγγιξε το 70% των υπαρχόντων και ειδοποιηθέντων αποφοίτων, ενώ συμμετείχαν και οι υπάρχοντες και καλεσμένοι καθηγητές τους Αβραμίδης Κ., Μακρής Γ., Παπαποστόλου Α. και Τσιλίκας Δ.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στην «Αύρα» του Αναύρου την Παρασκευή το βράδυ με διάθεση παρέας, το Σάββατο το πρωί στην Ευαγγελίστρια σε μνημόσυνο για όσους «έφυγαν», χοροστατούντος του ιερέα συμμαθητή Παναγιώτη Κολοφωτιά και το βράδυ του Σαββάτου στο «Ξενία» στη κεντρική εκδήλωση παρουσία και των καθηγητών. Τέλος, την Κυριακή το πρωί μια μικρότερη ομάδα έκανε τη διαδρομή Λεχώνια – Μηλιές με το τρενάκι Πηλίου. Σε όλες τις εκδηλώσεις της συνάντησης «κυριάρχησαν η δυσκολία και έκπληξη κατά την αναγνώρισή μας, για να ακολουθήσουν αν όχι η χαμένη αθωότητα των χρόνων εκείνων, σίγουρα όμως ο αυθορμητισμός, η ειλικρίνεια, η καταδεκτικότητα, η νοσταλγία, αλλά και η διάχυτη αγάπη μεταξύ μας. Μια αγάπη που επιβεβαιώνεται από τη γενική διάθεση να ξαναβρεθούμε, όχι μόνο ανά 5ετία, αλλά να δημιουργηθούν και δεσμοί για πιο περιορισμένες συναντήσεις» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Παρ’ όλη την 4μηνη εργασία ανεύρεσης, ειδοποίησης και οργάνωσης του reunion, μαζί με τις δυσκολίες και απογοητεύσεις που περιστασιακά επηρέαζαν την όλη προσπάθεια, τα συναισθήματα που ένιωσαν όλοι αποζημίωσαν τόσο τους διοργανωτές, όσο και εκείνους που ήρθαν από μακριά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου