Κ. Αγοραστός: Καθυστερούν έργα του ΕΣΠΑ λόγω μη μετατόπισης δικτύων

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-12, 21:34:57
Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός
Κ. Αγοραστός: Καθυστερούν έργα του ΕΣΠΑ λόγω μη μετατόπισης δικτύων

ΔΕΔΔΗΕ Να διευθετηθεί το θέμα ζητά ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας από τα αρμόδια υπουργεία

Προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη των έργων του ΕΣΠΑ προκαλούν οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση εργασιών μετατόπισης και παραλλαγής δικτύων αρμοδιότητας Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ),περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε επιστολή του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται και στους προέδρους των Δ.Σ. ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ ο Κων. Αγοραστός αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η καθυστέρηση και μάλιστα με απροσδιόριστο ορίζοντα λήξης του προβλήματος, εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξη και αλληλουχία των προγραμματισμένων, με βάση τα χρονοδιαγράμματα, εργασιών και είναι πιθανή η διατύπωση αιτημάτων αποζημιώσεων, εκ μέρους των αναδόχων των έργων».

Υπενθυμίζει παράλληλα πως τα συγκεκριμένα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020, έχουν εγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, απ’ τα οποία δεν πρέπει να υπάρξει παρέκκλιση και συνεχίζοντας αναφέρει:

«Όπως γνωρίζουμε το πρόβλημα της έλλειψης στύλων έχει προκύψει κατά τους τελευταίους μήνες λόγω της σταδιακής στροφής σε αγορές του εξωτερικού αν και για σαράντα περίπου χρόνια οι στύλοι προμηθεύονταν από τα ελληνικά παραγωγικά δάση και ειδικότερα από τους δασικούς συνεταιρισμούς. Η αλλαγή των προδιαγραφών καταλληλόλητας, ελέγχου και παραλαβής των στύλων (διατήρηση ή μη της εσωτερικής προστατευτικής μεμβράνης στους κορμούς μέχρι τον εμποτισμό τους, εντοπισμός υπολειμμάτων φλοιού και μη δυνατότητα αφαίρεσης αυτού από τους δασεργάτες αλλά μόνο από τις μονάδες εμποτισμού σε αντίθεση με τους εισαγόμενους όπου παραλαβή και έλεγχος γίνεται επί εμποτισμένης ξυλείας), έχει οδηγήσει σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των Ελλήνων δασεργατών.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, τόσο για την διαφύλαξη των συμφερόντων και της προστασίας των δικαιωμάτων του Ελληνικού δημοσίου όσο και των τοπικών οικονομιών» καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=