ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν σε «ομηρία» οι υποψήφιοι οδηγοί

παραμένουν-σε-ομηρία-οι-υποψήφιοι-ο-475965

Το προσωπικό δεν επαρκεί για το νέο σύστημα εξετάσεων

Το σύστημα των εξετάσεων που επέβαλε το Υπουργείο Μεταφορών, χωρίς να διασφαλίσει την επάρκεια προσωπικού στις Διευθύνσεις, είναι η αιτία της ταλαιπωρίας των υποψηφίων οδηγών. Εκεί αποδίδει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας τα πρόβλημα με την μεγάλη ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών και των οδηγών άνω των 74 ετών, μετά την αλλαγή του νόμου για την οδήγηση.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων Ηλία Τσαμπίρα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας Ιορδάνη Πολατίδη και συζήτησε μαζί τους θέματα, που άπτονται της αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Μεταφορών και κυρίως το θέμα εξέτασης υποψηφίων οδηγών.

Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε πως οι προσπάθειες εξυπηρέτησης των υποψηφίων οδηγών είναι υπεράνθρωπες με όλες τις στρεβλώσεις ενός νόμου που όχι μόνο δεν δίνει διευκολύνσεις, αλλά βάζει εμπόδια στη λειτουργία των Διευθύνσεων που λειτουργούν με περιορισμένο προσωπικό χωρίς το Υπουργείο να ενδιαφέρεται. Επίσης τόνισε πως η πολύμηνη αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις, χωρίς το Υπουργείο να δίνει λύση στα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη ροή των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος.

Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, ο σχετικός νόμος κόβεται και ράβεται από τους αρμοδίους του Υπουργείου και παρ’ όλα αυτά δεν δίνει τις απαιτούμενες λύσεις. «Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθούμε να δώσουμε λύση σ’ ένα θέμα που ανήκει ξεκάθαρα στην αρμοδιότητα του Υπουργείου και στόχος μας είναι μέσα σε διάστημα τριών μηνών να μην υπάρχει στην αναμονή κανείς υποψήφιος οδηγός».

Οπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εδώ και δύο μήνες πέντε επιτροπές εκτός ωραρίου υπηρεσίας εξετάζουν 25 νέους υποψήφιους οδηγούς και δύο ακόμη επιτροπές εξετάζουν οδηγούς ηλικίας άνω των 74 ετών, που ανανεώνουν τα διπλώματά τους.

Εχουν επιλεγεί για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα δύο δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου, ενώ για τα φορτηγά αυτοκίνητα έχει επιλεγεί ο χώρος στην Α΄ ΒΙΠΕ. Εκκρεμεί απάντηση από τον Δήμο Βόλου για τον χώρο πάνω από το κλειστό της Νέας Ιωνίας και από τον ΟΛΒ για τα Πευκάκια, έως ότου διαμορφωθεί πίστα ειδικά διαμορφωμένη.

Τέλος, όπως πρότεινε η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ειδικά συνεργεία της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας έχουν μεταβεί στα νησιά των Β. Σποράδων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ηλικιωμένους οδηγούς και να μην αναγκαστούν να μεταβούν στην ηπειρωτική Μαγνησία για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.

Τα συνεργεία έχουν ήδη ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία στη Σκιάθο και την επόμενη εβδομάδα θα μεταβούν στα υπόλοιπα νησιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου