ΤΟΠΙΚΑ

Στην αναμονή για τις αποζημιώσεις

στην-αναμονή-για-τις-αποζημιώσεις-476012

Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί έναν χρόνο μετά την καταστροφική δακοπροσβολή, που αφάνισε τους κόπους μιας χρονιάς

Στην αναμονή βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί της Μαγνησίας έναν χρόνο μετά τη δακοπροσβολή, που κατέστρεψε τη σοδειά τους, φέροντάς τους σε απόγνωση. Παρά τα αλλεπάλληλα υπομνήματα, το αίτημα των αποζημιώσεων παραμένει σε εκκρεμότητα, προς μεγάλη απογοήτευση των ελαιοπαραγωγών που υπέστησαν ολική καταστροφή.

Η πρωτοφανής σε έκταση καταστροφή έπληξε εκατοντάδες παραγωγούς στη Μαγνησία, με τον πρόεδρο τoυ Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων Γιάννη Διανελλάκη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «δυστυχώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μην έχουν δοθεί ακόμη αποζημιώσεις».

Και σα να μην έφτανε αυτό, μεγάλη ζημιά υπέστησαν εκατοντάδες παραγωγοί που βρίσκονται στη δημοτική κοινότητα Μηλεών και σε μια μεγάλη ακτίνα που φθάνει μέχρι τα Καλά Νερά μετά τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες περίπου. Το χαλάζι έπληξε τα οπωροφόρα και την ελαιοπαραγωγή στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα, με τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ να έχουν επισκεφτεί την πληγείσα περιοχή για να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος.

Με ενέργειες του Συνεταιρισμού και του Δήμου έχει αποσταλεί υπόμνημα στον ΕΛΓΑ προκειμένου να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες εκτίμησης ζημιών, με τον κ. Διανελλάκη να καθιστά σαφές ότι «θα πιέσουμε προκειμένου οι εκτιμήσεις να γίνουν σύντομα και η Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα. Υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες πληγέντες στην συγκεκριμένη περιοχή».

Εχοντας ως δεδομένο τη δυσμενή εξέλιξη της περσινής χρονιάς, οι υπεύθυνοι του Συνεταιρισμού βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου