ΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Σπαθούλας: Το θέμα με τα Καναντέρ δεν έχει κλείσει

χρήστος-σπαθούλας-το-θέμα-με-τα-καναντ-476090

Διαβεβαιώσεις για εναέρια μέσα στη Μαγνησία στον τομέα της πυροπροστασίας

Τη διαβεβαίωση ότι ακόμη τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν είναι σε πλήρη ανάπτυξη και ότι το αίτημα για να ενισχυθεί η Μαγνησία με δύο Καναντέρ που θα σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα ικανοποιηθεί παρείχε χθες ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Χρήστος Σπαθούλας αρχιπύραρχος, ο οποίος επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και συναντήθηκε με τον διοικητή κ. Χαράλαμπο Πόζογλου για υπηρεσιακούς λόγους.

Mιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σπαθούλας αναφέρθηκε τόσο στα θέματα που προέκυψαν μετά την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για τον ετήσιο σχεδιασμό που φαίνεται να αποκλείει τη Νέα Αγχίαλο, όσο και στα θέματα του προσωπικού.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, η πρόταση για ενίσχυση της Μαγνησίας με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη έχει προωθηθεί και από τον ίδιο προς τη φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έχει σκοπό να ικανοποιήσει το αίτημα.

«Δεν έχει κλείσει το θέμα. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν βρίσκονται ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη και η κατανομή του στόλου ανά αεροδρόμιο γίνεται σταδιακά.

Μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι φέτος η Νέα Αγχίαλος και κατ’ επέκταση η Μαγνησία και ολόκληρη η Θεσσαλία θα έχουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

«Εκτίμησή μας είναι ότι θα πάνε όλα καλά», συμπλήρωσε ο ίδιος για τη φετινή αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε. Η ενίσχυση της Μαγνησίας με πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι ένα μείζον θέμα για την πυροσβεστικές αρχές του Νομού. Προς αυτή την κατεύθυνση ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Βρισκόμαστε σε αναμονή. Είναι βέβαια σαφές πως όταν υπάρχουν πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Μαγνησία η προσέγγιση σε τυχόν μεγάλες πυρκαγιές γίνεται άμεσα, σε πρώτο χρόνο. Και εκτός του Πηλίου θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως ο Νομός μας καλύπτει και τις Β. Σποράδες».

Οσον αφορά στα θέματα του προσωπικού, ο κ. Σπαθούλας αναφέρθηκε στην πρόσληψη των 962 εποχικών πυροσβεστών, ενημερώνοντας πως η διαδικασία πρόσληψης βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα αποτελέσματα έχουν ήδη εκδοθεί. Οι επιτυχόντες περνούν από γιατρούς, ενώ θα ακολουθήσει η εκπαίδευσή τους.

«Πιθανόν να μας καθυστερήσουν οι εκλογές, αλλά η διαδικασία του διαγωνισμού από εμάς συνεχίζεται κανονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου