ΤΟΠΙΚΑ

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού περιπολούν στον Παγασητικό

πλοία-του-πολεμικού-ναυτικού-περιπολ-476783

Στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίδα» που βρίσκεται σε εξέλιξη

Στον Παγασητικό περιπολούν τρία πολεμικά πλοία που μετέχουν στην «Καταιγίδα» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην άσκηση, που ξεκίνησε προχθές Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου, συμμετέχουν περίπου 60 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, από φρεγάτες και υποβρύχια μέχρι κανονιοφόροι, αρματαγωγά, περιπολικά, ναρκοθηρευτικά, βοηθητικά και πλοία γενικής υποστήριξης.

Τα τουρκικά CN-235 -αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ή αλλιώς κατασκοπευτικά- παρακολουθούν από πολύ κοντά τη μεγάλη άσκηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καταγράφοντας συνομιλίες μεταξύ των ελληνικών πολεμικών πλοίων, αποτυπώνοντας κινήσεις και σενάρια των παιγνίων ακόμη και τις εκπομπές των ραντάρ.

Μαζί με την από αέρος κατασκοπευτική δράση των CN-235, στο Αιγαίο κινούνται και αρκετά τουρκικά πολεμικά πλοία τα οποία παρακολουθούν διακριτικά την εξέλιξη της άσκησης «Καταιγίδα». Η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα» ολοκληρώνεται μεθαύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου με την προγραμματισμένη επιθεώρηση του στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 40 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου κατέγραψαν τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι χθες Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Οι παραβιάσεις γίνονται από τουρκικά αεροσκάφη τύπου CN-235 τα οποία εισέρχονται στο Αιγαίο χωρίς άδεια και δίχως να έχουν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές εκτελούν πτήσεις σε μεγάλο ύψος από το βορειότερο μέχρι το νοτιοανατολικότερο σημείο του FIR Αθηνών παρακολουθώντας τα στρατιωτικά γυμνάσια που εκτελούνται από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου