ΤΟΠΙΚΑ

Δυσκολίες σε Μαθηματικά, αναμενόμενα τα Αρχαία για τους 1.324 υποψηφίους της Μαγνησίας

δυσκολίες-σε-μαθηματικά-αναμενόμενα-477217

Για καλά διαβασμένους τα θέματα στα ΓΕΛ

Κλιμακούμενης δυσκολίας και για καλά διαβασμένους μαθητές χαρακτηρίστηκαν τα θέματα των Μαθηματικών, στα οποία εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων των ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Διοίκησης. Στα Αρχαία Ελληνικά, που έδωσαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Επιστημών, τα θέματα χαρακτηρίστηκαν κατανοητά και αναμενόμενα.

Στα Αρχαία το διδαγμένο κείμενο αντιστοιχούσε στην ενότητα 3 από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και οι ερωτήσεις που το συνόδευαν χαρακτηρίστηκαν κατανοητές και σαφείς. Το παράλληλο μεταφρασμένο κείμενο που δόθηκε ήταν απόσπασμα από τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου και υπήρχε στο σχολικό βιβλίο. Το αδίδακτο κείμενο από τον «Κυνηγετικό» του Ξενοφώντα δεν παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες στην επεξεργασία του, ενώ η νοηματική ερώτηση που ζητήθηκε για πρώτη φορά στις εξετάσεις, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών που είχαν ανακοινωθεί, ήταν εύστοχα διατυπωμένη, με προφανή απάντηση. Στη Μαγνησία η διαδικασία των πανελλαδικών εξελίχθηκε ομαλά και στα 21 εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Από το σύνολο των 1.324 υποψηφίων, στις εξετάσεις συμμετείχαν οι 1.250, το 94,41%. Πιο συγκεκριμένα από τους 493 υποψηφίους για τα Αρχαία συμμετείχαν οι 476 (17 απόντες), ενώ Μαθηματικά έδωσαν 443 υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών (43 απουσίασαν) και 331 των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής (14 απουσίασαν).

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ το υπόλοιπο πρόγραμμα των πανελλαδικών έχει ως εξής:

Αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου Ιστορία ανθρωπιστικών σπουδών, Φυσική θετικών σπουδών και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον σπουδών οικονομίας και πληροφορικής. Παρασκευή 14 Ιουνίου Λατινικά ανθρωπιστικών σπουδών, Χημεία θετικών σπουδών και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας σπουδών οικονομίας και πληροφορικής. Τρίτη 18 Ιουνίου Βιολογία θετικών σπουδών και Βιολογία γενικής παιδείας.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου με τα εξής μαθήματα: Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Προγραμματισμός Υπολογιστών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου