ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις για τη Ναυτική Εβδομάδα

πλήθος-κόσμου-στις-εκδηλώσεις-για-τη-ν-477255

Περισσότερα από 6.000 άτομα ενίσχυσαν με την παρουσία τους το θεσμό

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνει η Ναυτική Εβδομάδα, με περισσότερα από 6.000 άτομα να έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής της εκδηλώσεις, που οι κύριες θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελούν θεσμό, που ενισχύει παράλληλα την κίνηση καταστημάτων που βρίσκονται κοντά στον χώρο διεξαγωγής τους, αλλά και ευρύτερα στο παραλιακό μέτωπο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πλήθος κόσμου κατακλύζει κάθε βράδυ την παραλία του Βόλου, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για την πιο επιτυχημένη διοργάνωση των τελευταίων ετών.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στον προαύλειο χώρο του ναού Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, με τον προϊστάμενο του ναού π. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει πλέον τις εκδηλώσεις, που αποτελούν θεσμό για την περιοχή. Ο θεσμός ενισχύει την γύρω περιοχή αλλά και ευρύτερα, γιατί μετά τις εκδηλώσεις ο κόσμος απλώνεται σε όλη την παραλία. Οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο να κατέβει στην παραλία» είπε.

Οι διοργανωτές «Μαγνήτων Κιβωτός», Δήμος Βόλου, Περιφέρεια Θεσσαλίας και 43 συνεργαζόμενοι φορείς γίνονται αποδέκτες συγχαρητηρίων από το πλήθος του κόσμου που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις, με τον γενικό γραμματέα της «Μαγνήτων Κιβωτός» Νίκο Τσούκα να δηλώνει από την πλευρά του: «Η ανταπόκριση του κόσμου μάς δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε, να διατηρήσουμε και να διευρύνουμε την προσπάθεια».

Ολες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και στόχος των διοργανωτών είναι μέσα από τον συγκεκριμένο θεσμό, που φέτος έχει ως τιμώμενη πόλη την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, να αναδειχθεί η ναυτική παράδοση της περιοχής.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου στις 18.00 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Βασίλειος Πολύμερος» διοργανώνεται εκμάθηση – επίδειξη κολύμβησης. Στις 19.00 έως 23.30 συνεχίζεται η γιορτή βιβλίου στην παραλία του Βόλου, ενώ στις 20.00 στην παραλία του Βόλου μπροστά από τον ναό Αγίου Κωνσταντίνου διοργανώνεται συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου με τίτλο «Αλεξάνδρεια» σε μουσική του Γιώργου Φουντούλη και άλλων συνθετών. Στις 21.30 στην παραλία του Βόλου μπροστά από τον ναό Αγίου Κωνσταντίνου διοργανώνεται συναυλία της Βολιώτικης Χορωδίας με μαέστρο τη Στάσα Τζάλλα.

Αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 18.00 στην παραλία του Βόλου διοργανώνεται δράση γνωριμίας με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας. Την ίδια ώρα πραγματοποιείται δράση εκμάθησης κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» και 19.00 έως 23.30 συνεχίζεται η γιορτή βιβλίου στην παραλία. Στις 19.00 πραγματοποιείται εκδήλωση για τον Αγιο Λουκά στον αύλειο χώρο του ναού Αγίου Νικολάου από τον Σύλλογο «Εσταυρωμένος» και στις 21.00 διοργανώνεται περίπλους του Παγασητικού με το «Εξπρές Σκιάθος», προσφορά της Attica Group.

Μεθαύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 18.00 στο κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας διοργανώνεται δράση κολύμβησης. Στις 9.00 έως 23.30 στην παραλία συνεχίζεται η γιορτή βιβλίου. Στις 20.00 στην παραλία του Βόλου μπροστά από τον ναό Αγίου Κωνσταντίνου διοργανώνεται νησιώτικο γλέντι με εδέσματα – μουσική – χορευτικά.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 18.00 διοργανώνεται κολυμβητική δράση στο «Βασίλειος Πολύμερος», στις 19.00 έως 23.30 συνεχίζεται η γιορτή βιβλίου στην παραλία. Στις 20.00 στον παραλιακό χώρο μπροστά από τον Αγιο Κωνσταντίνο διοργανώνεται συναυλία από τη χορωδία και ορχήστρα του Δημοτικού Σχολείου «Αγιος Ιωσήφ» και στις 20.30 ακολουθεί στον ίδιο χώρο συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Συμμετέχουν το σύνολο «Νίκος Ξυλούρης» και η χορωδία Σύγχρονης Μουσικής που κλείνει τις εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 09.00 στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από τον ναό Αγίου Κωνσταντίνο διοργανώνονται αθλητικοί αγώνες σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ναυτικό Ομιλο Αιγυπτιωτών και τον Αθλητικό Σύλλογο «Δημητριάς» της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου