ΤΟΠΙΚΑ

Ταξίδι στο Anzio της Ιταλίας

ταξίδι-στο-anzio-της-ιταλίας-477281

Για το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Ενα ακόμα ταξίδι στο Anzio της Ιταλίας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο του Erasmus+ με θέμα «Πολιτιστική κουλτούρα του τόπου μας».

Η κάθε χώρα συνεργάτης παρουσίασε τη δική της εκδοχή με παρουσιάσεις power point στους συνεργάτες και κουτιά με υλικό για τα παιδιά στο σχολείο της συνεργάτιδας εκπαιδευτικού στην Ιταλία. Η συμμετοχή του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας είχε να κάνει με δραστηριότητες για την παρουσίαση του Πηλίου του βουνού των Κενταύρων και τη ζωή και τα έργα του μεγάλου ζωγράφου Θεόφιλου, που ενθουσίασαν μαθητές και συνεργάτες.

Τους εκπαιδευτικούς καλωσόρισαν με παραδοσιακά εδέσματα η διευθύντρια του σχολείου και οι άλλοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος.

Περιηγηθήκανε στους χώρους του σχολείου Istituto Comprensivo Anzio 3 που τους φιλοξενούσε, τους μίλησαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας και τους καλωσόρισαν με τη χορωδία του σχολείου και άλλες θεατρικές δράσεις για τη ζωή του Νέρωνα και γενικά της πόλης του Anzio που είναι η πόλη καταγωγής του Νέρωνα.

Παρακολουθήσανε και συμμετείχανε ενεργά σε εργαστήρια με δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με το «Μονοπάτι των αισθήσεων…», τη «Μαγεία των ήχων, εκφράσεων και συναισθημάτων» και με ένα ακόμη με τίτλο «Παρακολουθώ, σκέφτομαι, ακούω, αισθάνομαι, φαντάζομαι». Το μεσημεριανό γεύμα δόθηκε στο «Caldara reserve» μέσα σε δάσος που τα φαγητά ήταν παραδοσιακά και φτιαγμένα από τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ξεναγηθήκανε στο δημαρχείο της πόλης και τους καλωσόρισε ο δήμαρχος τονίζοντας τη σημασία αυτών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα σχολεία και τις συνεργασίες που αναπτύσσονται. Επίσης ξεναγήθηκαν στο πολεμικό μουσείο της πόλης και στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου