ΤΟΠΙΚΑ

«Επί ποδός» για τα ψηφοδέλτια

επί-ποδός-για-τα-ψηφοδέλτια-477327

Ποια πρόσωπα φέρεται να έχουν «κλειδώσει» στη Μαγνησία – Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα όλες οι λίστες

Στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου βρίσκονται από χθες τα κόμματα στον Νομό Μαγνησίας, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο. Μέχρι αύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων και ακολούθως υποψήφιοι βουλευτές και κομματικά επιτελεία πέφτουν με τα «μούτρα» στη δουλειά για τις τελευταίες πινελιές στον πολιτικό σχεδιασμό ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.

Τα ονόματα που ακούγονται στο πολιτικό «χρηματιστήριο» της Μαγνησίας πολλά. Οι πολυπόθητες πάντως θέσεις σε κάθε ψηφοδέλτιο για τη Μαγνησία είναι όλες και όλες οκτώ, καθώς ο νομός με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής πληθυσμού είναι εξαεδρικός.

Με βάση τα προαναφερθέντα τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται επί ποδός περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις των πολιτικών ηγεσιών για τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στα βουλευτικά ψηφοδέλτια.

Στη Νέα Δημοκρατία, που ήταν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, οι μόνοι σίγουροι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο αυτή τη στιγμή είναι ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος και ο πολιτευτής Γιώργος Καλτσογιάννης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΝΔ από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και το στενό επιτελείο συνεργατών που χειρίζεται αποκλειστικά το θέμα του ψηφοδελτίου και των προσώπων που θα συμμετέχουν στη Μαγνησία, συζητιούνται τα ονόματα των Κατερίνας Πατσογιάννη, Ζέττας Μακρή, Κων. Μαραβέγια, Αθ. Λιούπη, Χρ. Τριαντόπουλου. Χθες απάντησε οριστικά αρνητικά στην πρόταση της ΝΔ η πρώην δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαϊτσου, γεγονός που επανέφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το όνομα της Ελενας Ράπτη, να είναι υποψήφια ως η τρίτη γυναίκα του ψηφοδελτίου.

Υπενθυμίζεται πως μόλις προχθές η Ελενα Αντωνοπούλου με επιστολή της προς τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ενημερώνει ότι αποσύρεται από τη διαδικασία, αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια ορισμένων να «κόψουν και να ράψουν» το ψηφοδέλτιο στα μέτρα τους, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πρόσωπο που εκμεταλλεύεται στενές επαφές με τον πρόεδρο του κόμματος.

Στο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τοπικές κομματικές πηγές που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για το θέμα του βουλευτικού ψηφοδελτίου της 7ης Ιουλίου ασχολείται η Κουμουνδούρου κεντρικά. Ωστόσο εκτός από τους νυν βουλευτές Αλ. Μεϊκόπουλο, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκη Μπαλλή, υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας θα είναι επίσης η Μαρίνα Χρυσοβελώνη σίγουρα. Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επίσης έχει προτείνει τον νεαρό Ακη Καλαμαρά, τη δημοτική σύμβουλο Νέας Ιωνίας Φωτεινή Κοκκινάκη, τον επιχειρηματία στον χώρο των αρωματικών φυτών από την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μπάμπη Αραμπατζή, τον Φώτη Λαμπρινίδη και τον πρώην πρύτανη του Παν. Θεσσαλίας Γιώργο Πετράκο.

Στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής η Χαριλάου Τρικούπη έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο ένα μέρος του ψηφοδελτίου με τους: Αναστασίου Ιωάννης, Πλαστάρας Τρύφωνας, Σακκόπουλος Ιωάννης, Χατζηδημητρίου Φώτης και Χαυτούρας Νίκος. Φέρεται επίσης να έχει κλειδώσει η συμμετοχή της Ελενας Χριστοδουλιά και μίας ακόμη νεαρής επαγγελματία από τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Η τρίτη γυναίκα σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη θα «παίξει» μεταξύ τριών προσώπων, το όνομά της όμως κρατείται επτασφράγιστο μυστικό. Ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη από την Κεντρική Επιτροπή.

Στο στρατόπεδο του ΚΚΕ, σύμφωνα με τον γραμματέα της οργάνωσης Βασίλη Μεταξά που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες βάση των οποίων κινείται το κόμμα το οποίο στη Μαγνησία έχει τον Κώστα Στεργίου εκλεγμένο βουλευτή στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο. Τις τελικές αποφάσεις και το βουλευτικό ψηφοδέλτιο εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος πιθανότατα και σήμερα.

Στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων κομμάτων στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με το ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου υποψήφιοι βουλευτές θα είναι οι: Παύλος Μαρκάκης, Αρμέντζιος Γιώργος, Μαρκατά Αθανασία, Γιαννιτσάκης Γιάννης, Μάγδα Παραπαρέκη, Μπένου Ανθούλα, Νίκος Πλακόπουλος και Απόστολος Τσακανίκας.

To ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη ανακοίνωσε χθες τους πρώτους υποψηφίους βουλευτές στη Μαγνησία. Υποψήφιοι θα είναι ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής παλαιότερα με το ΠΑΣΟΚ, όπως και με το κόμμα της Λούκας Κατσέλη «Κοινωνική Συμφωνία» και ο Δημήτρης Καραδήμας, εξωτερικός φρουρός Φυλακών. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το «ΜέΡΑ 25», οι νέοι υποψήφιοι «σηματοδοτούν τη δυνατότητα να χτιστεί ένα πρόγραμμα «εναντίον της χρεοδουλοπαροικίας και την αναξιοπρέπειας» και εκφράζουν το πολιτικό φάσμα «από την αλέκιαστη Αριστερά και την Οικολογία έως τους αυθεντικά φιλελεύθερους».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου