ΤΟΠΙΚΑ

Βρήκε το δάσκαλό του… αγρότης

βρήκε-το-δάσκαλό-του-αγρότης-477395

Το περιεχόμενο των καταγγελιών δεν διαπιστώθηκε και χθες ο 79χρονος καταδικάστηκε

«Εφιάλτης» για ιδιοκτήτη έκτασης σε περιοχή της Μαγνησίας και τον εκμεταλλευτή της που τη νοίκιαζε είχε γίνει ένας 79χρονος αγρότης. Το κτήμα του συνορεύει με το κτήμα που είχε νοικιάσει και καλλιεργούσε συνάδελφός του, εναντίον του οποίου στράφηκε με καταγγελίες.

Ο 79χρονος προχώρησε σε διπλή καταγγελία στο Δασαρχείο εναντίον του ιδιοκτήτη της έκτασης με την οποία γειτνιάζει το δικό του κτήμα και εναντίον του εκμεταλλευτή της. Οι καταγγελίες έγιναν τον Ιούνιο του 2014 και τον Ιούνιο του 2016 στο Δασαρχείο Βόλου.

Όπως υποστήριζε ο 79χρονος, ο γείτονας έριχνε υπερβολικό νερό στην έκτασή του με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά στις δικές του καλλιέργειες. Ο καταγγέλλων ισχυρίστηκε ότι από το πολύ νερό που έπεφτε το αποτέλεσμα ήταν να υποχωρήσουν τα χώματα και να αποκαλυφθούν ακόμη και οι ρίζες των δέντρων που καλλιεργούσε.

Κλιμάκιο του Δασαρχείου προχώρησε σε αυτοψία, ωστόσο όπως διαπίστωσε οι καταγγελίες δεν ευσταθούσαν, ούτε την πρώτη ούτε τη δεύτερη φορά εναντίον των δύο αντρών που «απάντησαν» με μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Χθες η υπόθεση εξετάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 79χρονο για την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης. Για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης κρίθηκε αθώος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου