ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού

ξεκινά-η-αναβάθμιση-του-δημοτικού-ηλε-477497

«Ιδιωτικοποίηση» κατήγγειλε ο Θεόδ. Τσαλούχας – «Δεν θα επιβαρυνθούν ούτε ευρώ οι δημότες», διαβεβαίωσε ο Αχ. Μπέος

Ξεκινά εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος το έργο ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης των συστημάτων ηλεκτροφωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Βόλου, που ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού ο όμιλος Μυτιληναίος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών για την παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου που θα υποστηρίξει τον Δήμο Βόλου στο έργο.

Το θέμα αρνήθηκε να ψηφίσει ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Θεόδ. Τσαλούχας καταγγέλλοντας ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου και προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου.

«Πώς ιδιωτικοποιείται η υπηρεσία; Σήμερα ο Δήμος Βόλου πληρώνει 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο σε ρεύμα. Δεν θα επιβαρυνθούν τίποτα οι πολίτες. Αντιθέτως θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειες με την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με σύγχρονα τύπου led σε 18.000 σημεία στον Βόλο και ο ανάδοχος θα έχει και την ευθύνη συντήρησής τους. Αυτή τη στιγμή εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και της αδυναμίας προσλήψεως καίγεται μία λάμπα και η υπηρεσία πάει μετά από έξι μήνες να την αλλάξει. Ο Δήμος Βόλου θα κερδίσει ένα σύγχρονο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, χωρίς να πληρώσει ούτε ευρώ και θα έχει επιπλέον οικονομικό όφελος», απάντησε ο κ. Μπέος.

«Η Καραμπατζάκη θα γίνει»

Κατηγορηματικός ήταν ο δήμαρχος Αχ. Μπέος στο θέμα της διάνοιξης της οδού Καραμπατζάκη προκειμένου να λειτουργήσει με τη Ζάχου ως κυκλοφοριακό ζεύγος μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας. Αφορμή αποτέλεσε έγκριση δαπάνης για την πληρωμή δικηγόρου που εκπροσώπησε τον Δήμο Βόλου στο ΣτΕ όπου προσέφυγαν δημότες.

Απευθυνόμενος προς τους συμβούλους της μειοψηφίας ο κ. Μπέος τόνισε: «Το ζήτημα είναι αν θέλετε να σταματήσουν οι προνομιούχοι να εκμεταλλεύονται δημόσιο χώρο, να ενωθεί η πόλη και να αλλάξει εικόνα».

«Ο,τι και να γίνει η Καραμπατζάκη θα γίνει. Δεν μπορεί για δύο τετράγωνα να λειτουργεί σαν αυλή σε βάρος των κορόιδων», συμπλήρωσε.

«Είμαι υπέρ του έργου. Δεν μπορούν να ισχύσουν δύο μέρα και σταθμά», δήλωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Χαυτούρας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου