ΤΟΠΙΚΑ

Εξορμήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την παγκόσμια μέρα αιμοδοτών

εξορμήσεις-ενημέρωσης-και-ευαισθητο-477995

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, συνεχίζοντας, στο μεταξύ, τις προσπάθειες για εγγραφή νέων μελών.

Συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της 14ης Ιουνίου, ο Σύλλογος «Η Αλληλεγγύη» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου διοργανώνουν αιμοδοσία από κοινού στον προαύλιο χώρο από τις Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων την ερχόμενη Πέμπτη 13 Ιουνίου από τις 9.00 ως τις 13.00 με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την συμμετοχή του συλλόγου εργαζομένων Περιφέρειας και το ΚΔΑΠ ΕΛ-ΛΑ.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, η κινητή μονάδα αιμοδοσίας θα βρίσκεται στην παραλία Βόλου δίπλα στο χώρο του Πανεπιστημίου πρωί και απόγευμα.

«Ο αντικειμενικός σκοπός δεν είναι μόνο να προσελκυστούν νέοι αιμοδότες αλλά να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεχούς επαγρύπνησης σχετικά με την σπουδαιότητα της μη αμειβόμενης εθελοντικής προσφοράς αίματος και να ενθαρρυνθούν περισσότεροι άνθρωποι να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Συμπεριλαμβανομένων και όλων αυτών που έχουν δώσει ήδη αίμα κάποιες φορές για περιστατικά φίλων και συγγενών», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την συγκέντρωση επαρκούς ποσότητας αίματος που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου, με τις εξορμήσεις στην χερσαία και την νησιωτική Μαγνησία να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δίνοντας το στίγμα της προσπάθειας που καταβάλλεται, ο πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας, Ιγνάτιος Γελαγώτης, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, δίνουμε ευχαριστίες στους εθελοντές αιμοδότες, σε όσους αφιερώνουν δέκα λεπτά από το χρόνο τους για να βοηθήσουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο και συγχρόνως θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για να σκύψει στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Δεν νοείται σε αυτές τις εποχές να υπάρχει αδιαφορία στον διπλανό μας» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου